Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Weryfikacja Google wiadomość

(Temat utworzony: 04-10-2021 08:26 PM)
249 Wyświetlenia
Matheo
Explorer
Opcje

Mam pytanie z innej beczki wyslal może kiedyś wam sam telefon wiadomość o weryfikacji google z jakimś tam szyfrem ?

8 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Matheo , Czy możesz pokazać, jak wygląda ta wiadomość ? Po ostatniej aktualizacji na S21 Ultra otrzymałem wiadomość z kodem weryfikacyjnym prawdopodobnie od Google. Być może otrzymaliśmy to samo.

Matheo
Explorer
Opcje

Nie mam już tego smsu bo go usunąłem ale było w stylu z telefon sam wyslam wiadomość o kodzie weryfikacyjnym google z jakimks tam kodem i podanym linkiem 

0 Like
Matheo
Explorer
Opcje

Oczywiście w link nie wchodziłem 

0 Like
Matheo
Explorer
Opcje

I nie wiem za bardzo o co z tym chodzi 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy konfigurowałeś ustawienia czatu RCS? U mnie pojawiła się poniższa informacja po ostatniej aktualizacji oprogramowania. Najprawdopodobniej jest to wiadomość z usługi RCS.

Screenshot_20211004-213250_Messages.jpg

Dla pewności sprawdź również zabezpieczenia konta Google. Poniżej wklejam odnośnik do sprawdzenia zabezpieczeń Google.

Sprawdzanie zabezpieczeń (google.com)
https://myaccount.google.com/security-checkup/1

Matheo
Explorer
Opcje

Cos czytałem że kiedyś zaakceptowane zostało że raz na jakiś tam Czas wysyła wiadomość do google weryfikacyjna nie mam czatu rcs

0 Like
Matheo
Explorer
Opcje

Ale zastanawiam sie czy nie zrobić porostu nowego konta google

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek sprawdź zabezpieczenia konta Google. Jeżeli nie znajdziesz tam podejrzanych działań to nie widzę powodów, dla których należałoby zmienić konto. Decyzja oczywiście należy do Ciebie.