Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usunięcie urządzenia z konta Samsung

(Temat utworzony: 25-07-2020 06:49 PM)
2474 Wyświetlenia
Vilargo
Apprentice
Opcje

Witam,
Potrzebuję pomocy do do mego konta Samsung, a chodzi o urządzenia jakie są do niego przypisane. Można dodawać i usuwać urządzenia marki Samsung, ale mam dziwne urządzenia duchy z nie dokończoną opcją rejestracji "Nie dokończyłeś/-aś procesu rejestracji urządzenia. Dokończ rejestrację, aby w pełni korzystać z zalet konta MySamsung". Nie wiem o co chodzi z tym tematem, bo jak widać są te same urządzenia z dokończoną rejestracją a tych co rzekomo są błędne i nie dokończone mimo ze jest opcja "usuń" nie można ich w żaden sposób usunąć. Niby pokazuje że to robi ale wchodzę i dalej mam je na liście.

20 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Vilargo, czy próbowałeś przeglądać urządzenia z poziomu strony Samsung Account? Widzę, że piszesz o koncie MySamsung. Czy możesz napisać w jaki sposób logujesz się w tej usłudze?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Vilargo poruszałem już kiedyś ten temat, nawet zgłaszałem to do Samsunga. Niestety problem urządzeń duchów występuje od dawna, faktycznie części z nich nie da się usunąć. Są to urządzenia które dodały się automatycznie w trakcie skorzystania zdanych twojego konta. Tak jak napisałeś ich danych nie da się uzupełnić. Trzeba z tym żyć. Niestety pomimo złożonych przeze mnie wniosków o naprawę, nic z tym nie zostało do tej chwili zrobione.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Vilargo
Apprentice
Opcje

A jak że by inaczej ze strony Samsung Account i są i dodane i są też te same niedokończone, ale widzę kolega pisał o tym samym problemie i nawet dzwonił do Samsunga i do dziś ma problem nie naprawiony.

Tak więc widzę szkoda pary w gwizdek, jest jak jest i nikt tego nie zmieni.

Niestety ta cała pomoc on-line to po prostu firmy które odpowiadają na dane pytania z tego co mają w systemie i nie znają się na problemie technicznej natury.

0 Like
Vilargo
Apprentice
Opcje

Dzięki za potwierdzenie mojej tezy, tak też sądziłem. Tam pracują firmy a nie ludzie z Samsunga znający się na rzeczy i odpowiadają to co mają w tematach rozwiązań.

Gdyby to był fachowiec, zrobił by temat na miejscu i byłby spokój, a tak trzeba się pogodzić z problemem.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeszcze dopytam czy chodzi o zalogowane urządzenia do konta? Posiadam konto od kilku lat i nigdy nie miałem z tym problemu. Obecnie mam dwa podłączone urządzenia do konta co widać po zalogowaniu na konto Samsung Account.

Zalogowane-urzadzenia.png

0 Like
Anna Stefaniak
First Poster
Opcje

Niestety nie mogę usunąć konta z telefonu A6+. Kupiłam drugi telefon A12. Teraz chciałam usunąć konto z A6+ niestety nie ma na nim opcji usunięcia konta. To znaczy wchodzę na konto wszystko jest jak w podpowiedziach ale nie ma opcji trzech kropeczek i usuń.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anna Stefaniak, Czy możesz wstawić zrzut ekranu jak, to u Ciebie wygląda ? Opcja usunięcia konta znajduje się pod poniższą ścieżką, która może się trochę różnic w zależności od urządzenia

Ustawienia --> Konta i kopia zapasowa --> Konta lub Zarządzanie kontami --> Samsung account --> Usuń konto lub Wyloguj

Screenshot_20210313-183708_Settings.jpgScreenshot_20210313-183639_Samsung account.jpg

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
kornineq
Journeyman
Opcje

image