25-07-2020 06:49 PM
Witam,
Potrzebuję pomocy do do mego konta Samsung, a chodzi o urządzenia jakie są do niego przypisane. Można dodawać i usuwać urządzenia marki Samsung, ale mam dziwne urządzenia duchy z nie dokończoną opcją rejestracji "Nie dokończyłeś/-aś procesu rejestracji urządzenia. Dokończ rejestrację, aby w pełni korzystać z zalet konta MySamsung". Nie wiem o co chodzi z tym tematem, bo jak widać są te same urządzenia z dokończoną rejestracją a tych co rzekomo są błędne i nie dokończone mimo ze jest opcja "usuń" nie można ich w żaden sposób usunąć. Niby pokazuje że to robi ale wchodzę i dalej mam je na liście.
25-07-2020 07:00 PM — edytowano 25-07-2020 07:04 PM
@Vilargo, czy próbowałeś przeglądać urządzenia z poziomu strony Samsung Account? Widzę, że piszesz o koncie MySamsung. Czy możesz napisać w jaki sposób logujesz się w tej usłudze?
26-07-2020 01:21 PM
@Vilargo poruszałem już kiedyś ten temat, nawet zgłaszałem to do Samsunga. Niestety problem urządzeń duchów występuje od dawna, faktycznie części z nich nie da się usunąć. Są to urządzenia które dodały się automatycznie w trakcie skorzystania zdanych twojego konta. Tak jak napisałeś ich danych nie da się uzupełnić. Trzeba z tym żyć. Niestety pomimo złożonych przeze mnie wniosków o naprawę, nic z tym nie zostało do tej chwili zrobione.
26-07-2020 02:47 PM
A jak że by inaczej ze strony Samsung Account i są i dodane i są też te same niedokończone, ale widzę kolega pisał o tym samym problemie i nawet dzwonił do Samsunga i do dziś ma problem nie naprawiony.
Tak więc widzę szkoda pary w gwizdek, jest jak jest i nikt tego nie zmieni.
Niestety ta cała pomoc on-line to po prostu firmy które odpowiadają na dane pytania z tego co mają w systemie i nie znają się na problemie technicznej natury.
26-07-2020 02:49 PM
Dzięki za potwierdzenie mojej tezy, tak też sądziłem. Tam pracują firmy a nie ludzie z Samsunga znający się na rzeczy i odpowiadają to co mają w tematach rozwiązań.
Gdyby to był fachowiec, zrobił by temat na miejscu i byłby spokój, a tak trzeba się pogodzić z problemem.
26-07-2020 03:58 PM
Jeszcze dopytam czy chodzi o zalogowane urządzenia do konta? Posiadam konto od kilku lat i nigdy nie miałem z tym problemu. Obecnie mam dwa podłączone urządzenia do konta co widać po zalogowaniu na konto Samsung Account.
13-03-2021 05:51 PM
Niestety nie mogę usunąć konta z telefonu A6+. Kupiłam drugi telefon A12. Teraz chciałam usunąć konto z A6+ niestety nie ma na nim opcji usunięcia konta. To znaczy wchodzę na konto wszystko jest jak w podpowiedziach ale nie ma opcji trzech kropeczek i usuń.
13-03-2021 06:39 PM — edytowano 13-03-2021 06:39 PM
@Anna Stefaniak, Czy możesz wstawić zrzut ekranu jak, to u Ciebie wygląda ? Opcja usunięcia konta znajduje się pod poniższą ścieżką, która może się trochę różnic w zależności od urządzenia
Ustawienia --> Konta i kopia zapasowa --> Konta lub Zarządzanie kontami --> Samsung account --> Usuń konto lub Wyloguj
13-03-2021 11:14 PM — edytowano 13-03-2021 11:15 PM
Oprócz usunięcia konta z Samsung account też trzeba usunąć pozostałe jak Google
https://www.samsung.com/pl/support/warranty/
https://www.samsung.com/pl/members/
https://support.google.com/accounts/answer/2544838?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=pl
15-12-2023 12:35 PM