Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ustawienia Widok inteligentne wyskakujące okna

(Temat utworzony: 20-12-2022 12:26 PM)
1228 Wyświetlenia
mitpio
Voyager
Opcje
Mam pytanie kiedyś miałem w opcjach wyskakującego okienka oprócz podzielonego ekranu i ukrycia górnych przycisków również dostosowanie przezroczystości .
Od jakiegoś czasu tego nie mam .
A jest ma s21 partnerki .
Czy to u mnie coś nie tak czy na Note 10 plus zostało to wyłączone ?
0 Like
11 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Mit Z tego co wiem, taka opcja jest na ekranie blokady:

Ustawienia > Ekran blokady > Powiadomienia > Przezroczystość.

0 Like
mitpio
Voyager
Opcje
Wiesz co to wyskakujące okienka ?
Ale dzięki za info
0 Like
mitpio
Voyager
Opcje
Zaznaczone received_1538918496627748_30016_1671572140.jpg
0 Like
mitpio
Voyager
Opcje
Tak jak na zdjęciu miałem ma swoim kiedyś i nie wiem czy aktualizacja tą opcję zmieniła (choć na s21 fe jest) czy coś w.moim foniensie przestawilo
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@mitpio Dodasz informację jaka to aplikacja? Wg mnie wygląda to na przeglądarke internetową zewnętrznego  developera.

0 Like
mitpio
Voyager
Opcje
Nie ma znaczenia co jeżeli używasz inteligentnych wyskakujących okien to będziesz wiedział co to .
Akurat podałem to jako przykład bo miałem pod ręką, wydaje mi się że coś nie tak z tą aplikacją tyle że nie ma bezpośredniego dostępu do tej funkcji .
Chyba
0 Like
mitpio
Voyager
Opcje
Tylko takie są opcje a brakuje ustawienia przezroczystości, nie wiem czy u mnie coś się popsuło czy u innych użytkowników Nota 10 plus yez tego brak .Screenshot_20221221-184621_Samsung Members.jpgScreenshot_20221221-184614_Samsung Members.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@mitpio Hej! Możesz zmieniać przezroczystość samego okna poprzez jedną z ikonek widocznych na tym oknie. Wciśnij ikonkę trzech kropek w prawym górnym rogu, a następnie ikonkę wyglądającą jak dwa kwadraty, z czego jeden jest "wykreskowany". Pojawi Ci się pasek, którym możesz zmieniać poziom przezroczystości. Przynajmniej tak powinno to działać.

Jeżeli tego nie masz, podeślij jaką masz wersję systemu. Na urządzeniach z Android 13 One U.I. 5.0 ta funkcja jest dostępna. Nie jest jednak dostępna na urządzeniach z Androidem 12 One U.I 4.1 - testowane na telefonie S10E.

Co ciekawe, na Android 12 One U.I. 4.0 funkcja ta działa (telefon A52s). Spodziewam się więc, że telefony z systemem Android 12 One U.I. 4.1 mogą być pozbawione tej funkcji.

0 Like
mitpio
Voyager
Opcje
4.1 i tu może być problem, nie rozumiem tej polityki Samsunga Screenshot_20221222-123609_Settings.jpg
0 Like