Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uprawnienia aplikacji

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
111 Wyświetlenia
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Witam mam pytanie dlaczego aplikacja dokładnie gra mimo że ma zablokowany dostęp do zdjęć z galerii ma do nich dostęp ? Czy gdzieś w telefonie trzeba zmienić jeszcze jakieś inne ustawienia czy to kwestia tej aplikacji ?. Chodź to telefon przecież decyduje jakim aplikacjom daje uprawnienia i do czego dobrze myślę ?
7 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Matinek Nie rozumiem dokładnie o co pytasz. Jakaś gra ma dostęp do zdjęć, chociaż nie nadałeś jej zezwolenia? A do czego ma uprawnienia? Może ma dostęp do wszystkich plików? Pokaż zrzut ekranu z listą zezwoleń, które aplikacja posiada.

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
No tak właśnie jest, wiele aplikacji przy zablokowanym dostępie jak potrzebuje dostepu to pyta sie o pozwolenie albo każe zmienić ustawienia. I zawsze to działa do tej pory gdy zauważyłem że gra ma dostęp do mojej galerii mimo że jest ten dostęp zablokowany w ustawieniach. Wiec gra powinna się zapytać. O to ci chodziło? W grze jak chce zmienić to avatar to gra bez problemu ma dostep do mojej galerii jak bym chciał coś na czacie wysłać to też bez problemu ma dostęp. A inne aplikacje przy blokadzie nie beda miały dostępu . Zacząłem grzebać trochę i sprawdzać inne aplikacje i ku mojemu zdziwieniu niektóre inne aplikacje też mają dostęp do galerii mimo zblokowanego dostępu. Teraz mnie to zastanawia od czego to zależy i czy w ogóle ta funkcja ma rację bytu jeżeli nie działa. A może aplikacje w jakiś sposób potrafią obejść blokadę sam już nie wiem.xJtQL6li20.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Matinek Podejrzewam, że ma dostęp do wszystkich plików. Sprawdź tutaj:

Ustawienia > Aplikacje > 3 kropki u góry po prawej stronie > Dostęp specjalny > Dostęp do wszystkich plików.

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Nie ma , tam są tylko aplikacje systemów i kilka od samsunga żadnych innych dodatkowych które mam zainstalowane. Przejrzałem menu i nic nie znalazłem i dziwi mnie ze jeżeli jest możliwość zablokowania dostępu aplikacjom dostępu to one nadal mają dostęp. I dlaczego przy jednych aplikacjach to działa przy innych nie. Sprawdzałem zablokowanie w messenger działa gdzie indziej tez ale np olx mimo zablokowania dostępu przy dodawaniu ogłoszenia też bez problemu ma dostęp do galeri i urządzenie wcale nie blokuje żeby ta aplikacja nie miała dostępu tylko np prosiła o dostęp.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Matinek Możesz jeszcze zresetować preferencje aplikacji - to zeruje wszystkie dostępy aplikacji:

Ustawienia > Aplikacje > 3 kropki u góry po prawej stronie > Zeruj preferencje aplikacji.

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ja odinstalowałem nawet i ponownie pobrałem aplikacje i to samo. Te ala bezpieczne zabezpieczenia nic nie działają. Co mi z takiej funkcji jak nie działa i aplikacja ma dostęp do tego czego nie chce żeby miała.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Matinek Pozostaje więc zgłosić raport o błędzie poprzez Samsung Members:

Samsung Members > Wsparcie (ikonka na dole po prawej stronie) > Wyślij zgłoszenie > Ikonka kartki na dole po prawej stronie > Wybierz kategorię > Opisz problem, dołącz zrzuty ekranu > Wyślij.

0 Like