Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ubijanie aplikacji w tle

(Temat utworzony: 10-10-2021 01:06 PM)
477 Wyświetlenia
KZQ
Helping Hand
Opcje
Hej.

Dlaczego za każdym razem kiedy wchodzę w Google Maps, muszę czekać na moją lokalizację? Dzieje się tak dlatego, że UI nie pozwala apce działać w tle, czy jak? Drażni mnie to. 
0 Like
10 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KZQ  Hej

A masz ja dodaną do głęboko uśpionych aplikacji?

KZQ
Helping Hand
Opcje
Nie. Mam ustawione, żeby nigdy nie była usypiania. Ale no musi się usypiać, bo lokalizacja nie pokazuje się od razu.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KZQ  Ogólnie sam tryb oszczędzania energii nie powinien aż tak działać aby lokalizacja łąpała z opóźnieniem. A masz włączony tryb szczędzania energii albo baterie adaptacyjną?

KZQ
Helping Hand
Opcje
Wszystko wyłączone.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KZQ  A jak wygląda kwestia ustawienia powiadomień aplikacji w ustawieniach telefonu?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy masz włączoną dokładną lokalizację w ustawieniach aplikacji (Ustawienia > Aplikacje > Mapy Google > Uprawnienia > Lokalizacja > Używaj dokładnej lokalizacji). Spróbuj również wyczyścić dane aplikacji Mapy Google (Ustawienia > Aplikacje > Mapy Google > Domyślna pamięć > Wyczyść dane).

KZQ
Helping Hand
Opcje
Ale po co dokładna lokalizacja, jak za każdym razem i tak musi szukać pozycji na nowo. Ech.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Mam włączoną dokładną lokalizację i nie występuje u mnie opóźnienie w wykryciu lokalizacji od razu po uruchomieniu aplikacji. Włącz i daj znać czy działa poprawnie.

KZQ
Helping Hand
Opcje
Nie działa poprawnie. Zawsze musi kilka sekund minąć, żeby mnie zlokalizowało. GPS nie działa w tle.
0 Like