Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Twitch - s24u

(Temat utworzony: 10-02-2025 03:04 PM)
147 Wyświetlenia
Papaj94
Pioneer
Opcje
Witam

Telefon s24 ultra posiadam już stricte od premiery w tamtym roku. Do dnia dzisiejszego nie rozgryzłem tego tematu szukając po wszelakich forach. Mianowicie, do czego zmierzam.

Aplikacja Twitch.
Gdy używam na domowym wifi, bądź też w miejscu, gdzie owe się znajduje - wszystko działa bez zarzutu. Problem pojawia się, gdy uruchamiam aplikację na pakiecie danych. Aplikacja zacina sie nawet w 480p, ciągle buforuje, jest a-użyteczna. Setki reinstalacji, wszystkiego co się da - zero zmian. Zgłaszałem problem do Twitcha - bez odpowiedzi.

Dzieję się tak tylko i wyłącznie w tej jednej aplikacji. Telewizja z aplikacji, YT, inne tego typu strony / aplikacje działają bez zarzutu.

Ma ktoś może jakiś pomysł jak to rozgryźć? 
Pozdrawiam! :smiling-face: 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Papaj94
Pioneer
Opcje
Eureka, chyba naprawiłem, po roku poszukiwań!

Mianowicie:
Połączenia -> sieci komórkowe -> nazwy punktów dostępu -> internet (1 pozycja w otwarciu zakładki) - tyb uwierzytelniania i tutaj zmieniamy na PAP, CHAP albo PAP LUB CHAP.

Testowałem na 3 pozycjach, od razu robiłem speedtest łącza po zmianie (należy zapisać zmianę korzystać z 3 kropek w górnym prawym rogu) i w przypadku najlepiej działa na 3 opcji, czyli PAP lub CHAP.

Jak ktoś miewa problemy z łączem stricte z pakietu danych - polecam potestować i wybrać opcję, która da najlepszy wynik podczas speed testu! 👏

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jestem ciekawy czy taki sam problem występuje u innych użytkowników. Wygląda na problem po stronie aplikacji Twitch.

Papaj94
Pioneer
Opcje
Jest to tak uporczywe, że wielokrotnie zamiast czerpania czerpania przyjemności z oglądania po prostu zamykam aplikację, gdyż szkoda nerwów.
0 Like
Rozwiązanie
Papaj94
Pioneer
Opcje
Eureka, chyba naprawiłem, po roku poszukiwań!

Mianowicie:
Połączenia -> sieci komórkowe -> nazwy punktów dostępu -> internet (1 pozycja w otwarciu zakładki) - tyb uwierzytelniania i tutaj zmieniamy na PAP, CHAP albo PAP LUB CHAP.

Testowałem na 3 pozycjach, od razu robiłem speedtest łącza po zmianie (należy zapisać zmianę korzystać z 3 kropek w górnym prawym rogu) i w przypadku najlepiej działa na 3 opcji, czyli PAP lub CHAP.

Jak ktoś miewa problemy z łączem stricte z pakietu danych - polecam potestować i wybrać opcję, która da najlepszy wynik podczas speed testu! 👏
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Super! Najważniejsze, że udało się rozwiązać problem.