Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Synchronizacja Samsung Health

(Temat utworzony: 02-06-2022 05:54 PM)
1348 Wyświetlenia
Koreanonetka
First Poster
Opcje
Hej, mam problem z synchronizacją konta Samsung z Samsung Health. Po najnowszej aktualizacji konto nie chce się połączyć z S. Health. Jako widżet cały czas pokazuje że jest aktualizacja, w aplikacji pokazuje to samo, a przy synchronizacja to kółeczko kręci się cały czas... :'(
0 Like
Aliszja
Explorer
Opcje
Daj znac to sprawdzę:)
0 Like
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Synchronizacja odbywa się również przez wifi
0 Like
Aliszja
Explorer
Opcje
U mnie gdy zostawilam telefon w domu rano i poszlam na zakupy (zalozony zegarek) naliczylo kroki, zegarek byl polaczony przez esim z transferem danych.
0 Like
Lucky2337
Explorer
Opcje
Chodzi mi o to że jak telefon zostanie w domu na parę dni, a ja będę w innym miejscu bez połączenia bluetooth to czy zegarek będzie synchronizował kroki w samsung health? Zegarek będzie podlaczony do wifi oczywiście
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Lucky2337 Jeżeli wierzyć doświadczeniom innych użytkowników, to tak - zegarek powinien synchronizować swoje dane z kontem Samsung poprzez sieć WiFi, a co za tym idzie, dane te będą dostępne też na telefonie w aplikacji Sasmsung Health.

Aliszja
Explorer
Opcje
Trudno mi powiedziec bo u mnie synchronizacja jedzie po esim jak jestem poza zasiegiem wifi
0 Like
Aliszja
Explorer
Opcje
Ale myślę ze zegarek zapisuje dane a jak laczysz sie z wifi to poprostu synchronizuje sie z telefonem i wszystkie dane sie synchronizuja
0 Like
Members_cEBjhjj
First Poster
Opcje

Dzień dobry,
bardzo proszę o rozwiązanie mojego problemu. Mam zegarek Galaxy Watch 4 od pół roku. Jest sparowany z telefonem Galaxy S10. Chciałbym przenieść z zegarka (z aplikacji Samsung Health?) dane dotyczące wykonanych ćwiczeń (biegi wraz z trasami na mapach) na nowy telefon Galaxy S20. Na obu telefonach są różne konta Samsung i nie mogę ich zamienić. Jak mogę przenieść dane ze starego telefonu do nowego?
Marek

0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Dane synchronizują się na jednym i tym samym koncie, więc nie ma możliwości przeniesienia jeśli nie zalogujesz się na to samo konto. Ewentualnie zsynchronizuj dane z health connect od google na jednym i tym samym koncie google na obu telefonach. Usługa health connect może być podpięta pod samsung health.
Gulgozaur
Apprentice
Opcje
Cześć mam tak mibanda podpiętego pod zepp life. Zepp life pod google fit. Google fit z health connect a Samsung health z health connect. Zepp mi nalicza kroki nie ważne czy mam telefon one sobie ladują na google fit. Tam jakieś delikatna różnica jest. Ale generalnie zlicza nawet jak telefon nie jest w kieszeni. No i kupiłem Samsunga odpaliłem healtha zezwoliłem na lokalizację, sparowałem z google connect i liczy mi tylko jak mam przy sobie. Tak samo nie pobrało kilku tysięcy kroków które miałem przed parowniem. Dziwne bo widzę że jakieś tam tętno czy puls sczytało więc połaczone jest. W danych mam zezwolone na wszystko.

image

0 Like