11-03-2021 10:46 AM
Zdecydowałam się w tym tygodniu na format mojego telefonu (Galaxy S10). Zdjęcia z aparatu były od początku zsynchronizowane z OneDrive, przed formatowaniem sprawdziłam kilka razy czy na pewno wszystko jest w chmurze. I było. Zrobiłam format, weszłam na OneDrive i... wszystko zniknęło. Ponad 50 GB zdjęć i filmów. Nie rozumiem dlaczego, z Google nigdy nie miałam takiego problemu, nigdy nic takiego nie miało miejsca. Sprawdziłam kosz w każdej aplikacji, weszłam w funkcję "przywróć" na OneDrive, ale tych zdjęć nawet tam nie było, tak jakby nigdy nie istniały. Po prostu puf, nie ma.
Chcę się dowiedzieć czy da się odzyskać te dane, może jeszcze nie jest za późno. Próbuję się skontaktować z supportem Microsoftu, ale nie potrafię znaleźć żywego człowieka, cały czas odsyła mnie do bota, który tłumaczy automatyczne odpowiedzi z angielskiego. Pisałam też maile i jest to samo. Czy ktoś może wie jak się skontaktować z kimś z Microsoftu? A może z kimś z Samsunga?
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc i przestrzegam - lepiej wrzucajcie sami swoje pliki w chmurę, ja na pewno od dzisiaj będę tak robić...
11-03-2021 11:41 AM
Wielokrotnie przywracałem ustawienia fabryczne w wielu telefonach Samsung na przestrzeni ostatnich kilku lat i nigdy nie zniknęły żadne zdjęcia z chmury. Rozumiem, że przed przywróceniem ustawień fabrycznych sprawdziłaś dostępność zdjęć i filmów na stronie OneDrive? Czy na pewno logujesz się na to samo konto Microsoft? Zaloguj się na stronie OneDrive i sprawdź czy są tam Twoje dane.
https://www.microsoft.com/pl-pl/microsoft-365/onedrive/online-cloud-storage
11-03-2021 11:59 AM
11-03-2021 12:25 PM
11-03-2021 01:25 PM
11-03-2021 01:38 PM
11-03-2021 01:51 PM
11-03-2021 02:12 PM
@Aleksandra01 napisał(a):
Czytałam kilka wątków na zagranicznych stronach i nie jestem pierwszą osobą, którą to spotkało - u niektórych było nawet w drugą stronę, jeśli usunęli coś z OneDrive to znikało też z galerii samsung.
Na tym polega obustronna synchronizacja danych. Identyczna sytuacja występuje np. w przypadku kontaktów. Usunięcie w jednej lokalizacji powoduje usunięcie z pozostałych zsynchronizowanych urządzeń. Niemniej jednak przywracanie ustawień fabrycznych w telefonie nie powinno usuwać zdjęć czy kontaktów z pozostałych lokalizacji.
11-03-2021 02:58 PM
19-03-2021 03:27 PM
Usługi MS są strasznie niedorobione, używałem ich kiedyś, ale cały czas miałem jakieś problemy, m.in. ze znikającymi i pojawiającymi się plikami. Bardzo się dziwię, że Samsung postanowił zrezygnować z części swoich usług na rzecz współpracy z MS. A już zastąpienie synchronizacji plików i zdjęć do chmury Samsunga, synchronizacją do OneDrive to strzał w kolano. Nie mogli się dogadać np. z Dropboxem? Jak kupiłem telefon Samsunga to chciałem wykupić abonament na chmurę Samsunga i tam wszystko synchronizować zamiast do chmury Googla, ale szybko się okazało, że rezygnują ze swojej chmury (nie wiadomo dlaczego) i mój plan nie wypalił. Szkoda, na prawdę szkoda.