Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Stwórz własne animowane emotikony i korzystaj z nich w wiadomościach.

(Temat utworzony: 10-03-2022 11:52 AM)
6602 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Jeśli Twój telefon działa już na systemie Android 12, to stockowa klawiatura ma nową funkcję - Tworzenie własnych emotikonek. Oczywiście za pomocą tej funkcji nie stworzymy zupełnie nowych emotek, ale możemy stworzyć fajne GIF-y łączące różne emotki z wykorzystaniem dostępnych animacji. Co najważniejsze, tak stworzone emo-gify, używając klawiatury Samsunga, możemy wysyłać w naszych wiadomościach.

emotki_small.jpg

Samsung przeszedł długą, ale i dość dziwną drogę z emotikonami na różnych modelach swoich telefonów. Aplikacja AR Emoji została udostępniona z wielkimi fanfarami już jakiś czas temu. Nadal można ją znaleźć i z niej korzystać w zmodyfikowanej formie na wielu telefonach Galaxy – wystarczy przejść do strefy AR w aplikacji Aparat korzystając z przycisku Więcej. Problem w tym, że aplikacja AR Emoji ostatecznie nie stała się zbyt popularna i raczej nie jest stosowana przez użytkowników na dużą skalę.

Klasyczne emotki wydają się być łatwiejsze i bardziej dostępne w codziennym użyciu i są dostępne w wielu komunikatorach. I chyba właśnie z tego powodu Samsung dodał nową funkcję w nakładce One UI 4, która pojawiła się (lub się pojawi) wraz z aktualizacją do Androida 12.

To teraz, jak stworzyć własną animację emotikonów? Wbrew temu co mogłoby się wydawać, jest to dość proste. W otwartej aplikacji Wiadomości, na klawiaturze, na górnym jej pasku, wybieramy ikonę emotikonów, następnie ikonkę podwójnych emotek a następnie duży przycisk ”+”. W nowym oknie klikamy na przycisk Pobierz więcej naklejek, aby dociągnąć pozostałe emotki. Gdy już mamy pobrane wszystkie, w górnej części wybieramy/wstawiamy dwie emotki, które chcemy zanonimować.

emotikony.jpg

Po wybraniu interesujących nas emotikonek klikamy na przycisk Animuj, aby wybrać sposób animowania. Na chwilę obecną dostępnych jest 17 różnych animacji, od prostych naprzemiennych po warianty podskakiwania i latania. Gdy już zakończymy animację klikamy na przycisk Gotowe. Teraz stworzona przez nas animacja zostanie wstawiona do wiadomości MMS, którą chcemy wysłać.

Warto wiedzieć, że tak stworzon(a)e animacj(a)e będą od teraz dostępne do użytku przy wysyłaniu kolejnych wiadomości.

źródło: www.watchfaces.art

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
8 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Świetna sprawa!1646910384076.gif

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę1646911348476.gif
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
Wołałbym gniazdo na kartę pamięci i aparat robiący porządne zdjęcia, tak jak w poprzednich modelach 😏
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@JaśFasola gniazdo pamięci ma pojawić się wraz z przyszłą aktualizacją. Nowe aparaty planowane są w aktualizacjach w drugim półroczu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
Wiem. W Dzienniku Zachodnim już o tym pisali.
0 Like
Members_ErCHbjt
First Poster
Opcje

Dzień dobry.

Jak usunąć stworzoną zgodnie z powyższym opisem animację ???

0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Members_ErCHbjt Nie znalazłem prostego sposobu aby usunąć utworzoną animacje. Możliwe, że rozwiązaniem jedynie jest zresetowanie ustawień klawiatury Samsung.

0 Like
Members_ErCHbjt
First Poster
Opcje

... dziękuję mimo wszystko :smiling-face:

0 Like