Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

sms dostaje tylko jak jest właczony internet

(Temat utworzony: 15-01-2022 03:47 PM)
30605 Wyświetlenia
Members_sJnOZZK
First Poster
Opcje

Witam

Posiadam Note 20 Ultra 5G, nie dawno zainstalowałem androida 12, wszystko ladnie i płynnie chodzi, ale dzis zauwazylem ze smsy dostaje jak wlacze wifi lub internet w telefonie, nie wiem gdzie tkwic problem i gdzie to ustawic by smsy normalnie dochodziły, czy ktos moze pomoc ?  

0 Like
22 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_sJnOZZK  Witam

A to bardzo dziwna sytuacja🤔. Na pewno chodzi o sms nie o mms?

Jeżeli jest problem z aplikacją wiadomości to proszę wyczyścić jej dane.

Members_sJnOZZK
First Poster
Opcje

Chodzi głownię o smsy, mmsow nie korzystam,  korzystam aplikacji wiadomości od samsunga, robiłem wyczyszczenie danych i pamieci i dalej jest ten sam problem, ze tylko dostaje smsy jak włączam internet, to nie powinna tak byc, smsy powinne dostawac po przez siec komorkowa a nie po przez internet, dziwnie 

0 Like
KZQ
Helping Hand
Opcje
Może jest to spowodowane przez RCS?
Members_sJnOZZK
First Poster
Opcje

a co to jest RCS? 

korzystam jeszcze rowniez whatsapp ale dwie aplikacje nie lacze sie ze soba

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Mebers_sJnOZZK. Witaj. SMS-y możesz odbierać normalnie beż internetu. Tylko musisz mieć wyłączony Czat RCS i osoba która ci wysyła musi wysyłać jako zwykłą wiadomość a nie przez RCS.Screenshot_20220115-172718_Messages.jpgScreenshot_20220115-172723_Messages.jpg
Members_sJnOZZK
First Poster
Opcje

Screenshot_20220115-164710_Messages.jpgfScreenshot_20220115-164716_Messages.jpg

0 Like
Members_sJnOZZK
First Poster
Opcje

mialem wlaczona funkcje czatu wlaczona ale wylaczylem i nadal nie dostaje smsow, co mozba jeszcze zrobic

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Members_sJnOZZK. Zgadza się. Lecz musisz wiedzieć że osoba która ci wysyła też musi mieć ten RCS wyłączony, albo wysyłać jako zwykłą wiadomość SMS nie przez Czat RCS.
Members_sJnOZZK
First Poster
Opcje

rozumiem, czyli z mojej strony wszystko jest dobrze ustawione i powinno wyslac normalnie smsy przez siec komorkowa a nie przez internet 

0 Like