Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart Switch problem after USB port repair

(Temat utworzony: 12-12-2021 08:30 PM)
356 Wyświetlenia
Members_aaVy1Yz
First Poster
Opcje

Witam, problem dotyczy mojego Galaxy S21.

Miałem około miesiąc temu problem z portem ładowania.

Telefon przestał się ładować za pomocą kabla, po podłączeniu do komputera backup nie był możliwy, ponieważ komputer nie widział telefonu.

Po naprawie postanowiłem zrobić sobie backup wszystkiego na komputerze i ku mojemu zdziwieniu zajmuje to ogromną ilość czasu. Po godzinie nie widze nawet szacowanego czasu kiedy to będzie ukończone.

Cały czas jakby blokowalo się na ładowanie listy kopii zapasowej, na poziomie whatsapp.

Muzyke próbowałem przesyłać przez eksplorator plikow do telefonu i udawalo sie normalnie.

Proszę o jakąś poradę. Czy może podczas awarii portu uszkodzeniu mogło ulec coś jeszcze?

0 Like
3 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_aaVy1Yz  Witam 

Rzeczywiście może to być nadal problem z portem lub ewentualnie kablem.

Godzina robienia kopii zapasowej to zdecydowanie zbyt długo Proszę sprawdzić jeszcze jak wygląda sytuacja podczas zwykłego przenoszenia plików z telefonu na komputer na przykład zdjęcia.

Czy kabel którym próbuje pan Przesłać pliki jest kablem oryginalnym?

Backabro mi pan ręcznie przenoszą pliki do folderów czy za pomocą programu?

Members_aaVy1Yz
First Poster
Opcje

Kopie zapasową próbuje robić przez smart switch.

Wrzucałem muzykę to kilka piosenek skopiowało mi sie w normalnym dla tej ilosci czasie. 

Próbowałem już przez 3 albo 4 kable. Z którymi wczesniej nie mialem problemow. 

Juz sam nie wiem z ktorej strony to ugryzc.

Ewentualnie przy kupnie nastepnego telefonu bede zmuszony wszystko skopiowac bezprzewodowo ze starego modelu na nowy.

Dorzuce jeszcze, ze to co sie wykonuje przez godzine to dopiero tworzenie list kopii zapasowej a nie samo kopiowanie plikow.

Teraz przez eksplorator plikow kopiuje np caly folder DCIM i idzie mniej wiecej jedno zdjecie na sekunde, moze dwa zdj na sek.

Czyli normalnie chyba.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_aaVy1Yz, może w takim razie warto jeszcze raz udać się do serwisu, żeby sprawdzili gniazdo lub wgrali na nowo oprogramowanie?

Testowałeś może na innym komputerze, bo może to być kwestia po stronie PC?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.