15-07-2021 10:26 PM
Witam
Przepraszam, że napiszę to szybko bez składni.. możliwe, że bez sensu, ale upadł mi dziś telefon, rozlała matryca i przenioslem wszystko z telefonu POZA zdjeciami/notatkami/nagraniami z sejfu Knoxx, ponieważ trzeba pierw przeniesc owe zdjecia itp. do galerii, a na ostatecznym pytaniu w dolnym prawym rogu czy chce potwierdzic przeniesienie telefon był już zalany... wgl. cudem wpisalem hasło do sejfu :(... PYTANIE brzmi: Po podlaczeniu tel do pc sa wszystkie rzeczy poza tymi co w sejfie, a kiedy podlaczylem tel pod pc bedac w sejfie to wchodzac w tel (na pc) folder jest pusty... moge jakoś przeniesc rzeczy z sejfu na komputer ? bez wczesniejszego przenoszenia zdjec, nagrań do "normalnej" galerii? proszę o szybką odpowiedz, poniewaz nwm z każdą minutą ekran staję się coraz bardziej czarny
15-07-2021 10:29 PM
Model Samsung A8
15-07-2021 10:33 PM — edytowano 15-07-2021 10:35 PM
Cześć @Sebastian7878
Musisz przenieść plika z Sejfu do normalnej pamięci, a dopiero później z telefonu do komputera.
Spróbuj przejść w Sejfie do: Trzy kropki -> Ustawienia -> Kopia zapasowa i odzyskiwanie -> Kopia zapasowa danych aplikacji Mój sejf.
15-07-2021 10:40 PM
ja wiem i wyżej to napisalem, ale mam rozlana matryce i nie moge przeniesc tych zdjec... pytam czy jest jakies obejscie, zeby z sejfu bezposrednio na pc przeniesc?
15-07-2021 10:42 PM
Niestety nie ma możliwość przeniesienia danych z Sejfu na komputer.
15-07-2021 10:42 PM
skoro telefon łapie PC to musi być jakiś sposob, zeby sie dostać do ukrytych danych w sejfie
15-07-2021 10:43 PM — edytowano 15-07-2021 10:44 PM
Pewnie się da, ale zapewne są zaszyfrowane, a klucz odszyfrowania będzie trudno złamać.
15-07-2021 11:19 PM
jest może szansa na naprawe matrycy? podmiany matrycy z innego dawcy a8 ? bez utraty oczywiscie pamieci
16-07-2021 10:30 AM
@Sebastian7878, o to, czy jest możliwość wymiany matrycy bez utraty danych najlepiej zapytać bezpośrednio w autoryzowanym serwisie, przedstawią Ci wszystkie możliwe rozwiązania i ewentualne koszty (lista serwisów: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/).
A tak dodatkowo dopytam, skoro udało się wejść do Sejfu i wpisać hasło, to rozumiem, że wyświetlacz częściowo reaguje na dotyk? Tak sobie rozkminiam, nie wiem, czy to się uda, ale może jest szansa na zainstalowanie Team Viewera czy też skorzystanie z aplikacji Microsoftu Twój telefon, żeby móc sterować telefonem z poziomu komputera i przenieść pliki z Sejfu do Galerii? Może ktoś zweryfikuje mój pomysł, czy nie jest jakoś szczególnie głupi, na przykład @Kacper2, @mirudo24, @PrzemekM, @kamil40013?
16-07-2021 12:52 PM — edytowano 16-07-2021 12:53 PM
@OleksiiA Myślę, że najszybszym sposobem będzie połączyć telefon z komputerem przy użyciu aplikacji Samsung Flow, wystarczy zainstalować aplikację na telefon i komputerze. Można połączyć urządzenie przy użyciu Kabla, Wi-Fi oraz przez Bluetooth.
Po pomyślnym połączeniu będziemy mogli ekran z telefonu udostępnić na komputer oraz sterować za pomocą myszki i klawiatury.
Więcej o Samsung Flow tutaj: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-usługi/samsung-flow-po-aktualizacji-do-czego-to-służy-i-jak-działa/m-p/711791
Wydaje mi się, że ta opcja będzie najszybsza, bo do aplikacji Twój Telefon od Microsoft trzeba się logować, a w Samsung Flow nie trzeba.