14-01-2022 05:12 PM
Mam następujący problem - nie dochodzą do mnie niektóre smsy. Telefon świeży, wczoraj konfigurowany. Do otrzymywania smsów korzystam z systemowej aplikacji. Wgrałem aktualizację, niestety nie działa. Zmieniłem aplikację do sms na tą dostarczaną przez Samsunga i problem jest ten sam. Oprócz tego czyściłem pamięć, dane aplikacji - efekt ten sam. Grzebałem też w kanałach wiadomości sieciowych, ale bez efektu. Ostatecznie przywróciłem ustawienia fabryczne, ale problem nadal się pojawia. Po przerzuceniu karty do dawnego telefonu (Iphone), problem znika. Szukałem w internecie rozwiązań i wypróbowałem już chyba wszystko, ale nadal jest problem. Czy jest coś jeszcze, co mogę zrobić?
P.S. po włożeniu do telefonu innej karty SIM, wiadomości dochodzą, jednak na tą na którą nie dochodzą, to z kolei przychodzą na innym telefonie, więc to chyba nie jest problem karty lub operatora?
14-01-2022 05:30 PM
@kanap4 Dzień Dobry
Możliwe że coś jest nie tak z kartą sim skoro nie dochodzą wiadomości. Po stronie telefonu reset do ustawień fabrycznych został zrobiony więc już nic więcej nie wymyślimy.
Można się jeszcze skontaktować z operatorem, może podeślą jakieś pliki konfiguracyjne z sieci lub jest ogólnie jakiś problem po stronie operatora.
A jak wygląda kwestia samego zasięgu i transmisji danych? Tutaj jest wszystko w porządku?
14-01-2022 05:52 PM
15-01-2022 12:44 PM
@kanap4, Sprawdź ustawienia czatu RCS. Prawdopodobnie nie jesteś poprawnie zarejestrowany w tej usłudze i wiadomości wysłane do Ciebie w nowym standardzie nie docierają.
15-01-2022 05:50 PM
Przywróciłem domyślne sieci komórkowe - nic nie pomogło. Co do czatu RCS, to jak konkretnie ma to być zarejestrowane? Czy mam wykonać jakieś konkretne czynności?
15-01-2022 07:01 PM
@kanap4, Teoretycznie na krótko po uruchomieniu telefonu powinieneś zostać poproszony o wpisanie numeru telefonu. Przynajmniej tak to działa w sieci Orange. W ustawieniach aplikacji Wiadomości funkcje czatu muszą być aktywne. Oczywiście mówimy o aplikacji do wiadomości od Samsung, a nie tej od Google.
18-02-2022 10:01 AM
18-02-2022 12:24 PM
@Malik00, jeśli to taka sama sytuacja i nie pomogą fabryczne ustawienia, konieczny będzie kontakt z operatorem sieci. Wiadomości konfiguracyjne przychodzą automatycznie, zatem nie zawsze wystarcza samo ponowne wgranie. Spróbuj zgłosić błąd u operatora i daj nam znać, czy rozwiązało to problem!
21-02-2022 07:43 PM
Problem rozwiązany. Winna była uszkodzona karta sim. Teraz bez problemu rejestruje się w usłudze czatu i pojawiły się zaległe wiadomości.
21-11-2022 09:27 PM