01-07-2020 04:05 PM
Zwracam się z pytaniem, kiedy w końcu Samsung Pay w Polsce. Użytkuję zegarek, za chwilę wejdzie Smartwatch 3 z LTE. Chciałbym móc cieszyć się z całego dobrodziejstwa gadżetów Samsunga i je wykorzystywać. Chyba jest Nas trochę w Polsce. Pytanie do Samsunga kiedy W Polsce Samsung Pay.
30-01-2019 11:31 AM
Witaj na forum @Vex. Szukałem w internecie wskazówki, która pomogłaby w rozwiązaniu problemu. Niestety obawiam się, że nie istnieje oficjalny sposób na instalację aplikacji przeznaczonych dla innych regionów. Być może pomocna okaże się aplikacja do zmiany ustawień VPN i próba instalacji ze sklepu Galaxy Apps lub ręczna instalacja aplikacji z pliku APK. Niestety na forum nie udzielamy pomocy w przypadku nieoficjalnych rozwiązań.
30-01-2019 12:46 PM
30-01-2019 12:47 PM
@Vex, rozumiem. Niestety nie posiadam innych wskazówek. Być może ktoś inny będzie miał jakiś pomysł. Musisz poczekać na podpowiedzi pozostałych forumowiczów.
30-01-2019 02:36 PM
08-08-2019 02:45 PM
Zalejmy mBank pytaniami o usługę Samsung Pay i może zauważą, że jest zaintersowanie to coś się kiedyś ruszy
08-08-2019 06:14 PM
Jest Google Pay i działa rewelacyjnie. Korzysta z tego masę ludzi. Szczerze mówiąc uważam iż płatnościami Samsunga będzie bardzo mało zainteresowanych.
08-08-2019 10:40 PM
11-01-2020 10:47 PM
Ostatnio zainwestowałem kilka tysięcy w zabawki samsunga, S10+ , Galaxy Watch, itp. i jestem nieco zawiedziony. Zegarek mimo że posiada NFC to nie da się nim płacić w Polsce gdyż obsługuje tylko SamsungPay niedostępne w polskich bankach, zaś Google Pay podobnie jak asystent google jest nie dostępne w galaxy watch.
S10+ ... świetny telefon, ALE po jaką cholerę mi dedykowany przycisk dla Bixby skoro ten nie obsługuje j. polskiego?
Moim skromnym zdaniem skoro w naszym kraju nie da się skorzystać z samsung pay a bixby "nie rozumieć po polsku" to miłym ukłonem w stronę polskiego konsumenta było by udostepnienie alternatyw (np. od google) do czasu gdy sami będą wreszcie gotowi uruchomić te funkcje w formie użytecznej dla Polaków, póki co, mam fajne gadżety które fabrycznie zostały wykastrowane na tyle bym nie mógł w normalny sposób wykorzystać pełni ich możliwości mimo że zapłaciłem pełną cenę, taką samą jak np. anglik czy niemiec.
11-01-2020 10:54 PM
@QuoopoT wielu regionach powyższe usługi są tak samo nie dostępne jak u nas.
Wiedziałbyś pewnie o tym i nie zakładał kolejnego nic nie wnoszącego w tej kwestii tematu, gdybyś przejrzał forum, znalazł dostępne już wątki na ten temat, poczytał i ewentualnie się w nich dopisał, skoro miałeś taką potrzebę.
A tak... mamy "tysięczny" temat o tym samym 😞
11-01-2020 11:01 PM
skoro "tysięczna" i nadal nic się nie dzieje, to tylko dowód jak bardzo samsung olewa sprawę. a skoro zapłaciłem kilka tysięcy złotych za nie pełno wartościowy sprzęt to chyba mam prawo być nie zadowolony.
Mam nauczkę żeby w inne sprzęty od samsunga nie inwestować.