Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Pay

(Temat utworzony: 01-07-2020 04:05 PM)
56747 Wyświetlenia
ObywatelDW
Student
Opcje

Zwracam się z pytaniem, kiedy w końcu Samsung Pay w Polsce. Użytkuję zegarek, za chwilę wejdzie Smartwatch 3 z LTE. Chciałbym móc cieszyć się z całego dobrodziejstwa gadżetów Samsunga i je wykorzystywać. Chyba jest Nas trochę w Polsce. Pytanie do Samsunga  kiedy W Polsce Samsung Pay.

283 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj na forum @Vex. Szukałem w internecie wskazówki, która pomogłaby w rozwiązaniu problemu. Niestety obawiam się, że nie istnieje oficjalny sposób na instalację aplikacji przeznaczonych dla innych regionów. Być może pomocna okaże się aplikacja do zmiany ustawień VPN i próba instalacji ze sklepu Galaxy Apps lub ręczna instalacja aplikacji z pliku APK. Niestety na forum nie udzielamy pomocy w przypadku nieoficjalnych rozwiązań.

Vex
Student
Opcje
próbowałem VPN + fake GPS, zainstalować się nie da.
zainstalowałem z apk, niestety aplikacja nie reaguje na przycisk "Rozpocznij" 😕

najprawdopodobniej jest sprawdzanie wersji romu 😞
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Vex, rozumiem. Niestety nie posiadam innych wskazówek. Być może ktoś inny będzie miał jakiś pomysł. Musisz poczekać na podpowiedzi pozostałych forumowiczów.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Na sofcie XEO nie uruchomisz Samsung Pay. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zmiana softu i CSC na BTU.

0 Like
MuMin84
First Poster
Opcje

Zalejmy mBank pytaniami o usługę Samsung Pay i może zauważą, że jest zaintersowanie to coś się kiedyś ruszy :smiling-face:

0 Like
FACETO
Pathfinder
Opcje

Jest Google Pay i działa rewelacyjnie. Korzysta z tego masę ludzi. Szczerze mówiąc uważam iż płatnościami Samsunga będzie bardzo mało zainteresowanych. 

0 Like
MuMin84
First Poster
Opcje
Jest, ale nie na zegarkach Samsunga.
0 Like
QuoopoT
Journeyman
Opcje

Ostatnio zainwestowałem kilka tysięcy w zabawki samsunga, S10+ , Galaxy Watch, itp. i jestem nieco zawiedziony. Zegarek mimo że posiada NFC to nie da się nim płacić w Polsce gdyż obsługuje tylko SamsungPay niedostępne w polskich bankach, zaś Google Pay podobnie jak asystent google jest nie dostępne w galaxy watch.

S10+ ... świetny telefon, ALE po jaką cholerę mi dedykowany przycisk dla Bixby skoro ten nie obsługuje j. polskiego? 

Moim skromnym zdaniem skoro w naszym kraju nie da się skorzystać z samsung pay a bixby "nie rozumieć po polsku" to miłym ukłonem w stronę polskiego konsumenta było by udostepnienie alternatyw (np. od google) do czasu gdy sami będą wreszcie gotowi uruchomić te funkcje w formie użytecznej dla Polaków, póki co, mam fajne gadżety które fabrycznie zostały wykastrowane na tyle bym nie mógł w normalny sposób wykorzystać pełni ich możliwości mimo że zapłaciłem pełną cenę, taką samą jak np. anglik czy niemiec.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@QuoopoT wielu regionach powyższe usługi są tak samo nie dostępne jak u nas.

Wiedziałbyś pewnie o tym i nie zakładał kolejnego nic nie wnoszącego w tej kwestii tematu, gdybyś przejrzał forum, znalazł dostępne już wątki na ten temat, poczytał i ewentualnie się w nich dopisał, skoro miałeś taką potrzebę.

A tak... mamy "tysięczny" temat o tym samym 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
QuoopoT
Journeyman
Opcje

skoro "tysięczna" i nadal nic się nie dzieje, to tylko dowód jak bardzo samsung olewa sprawę. a skoro zapłaciłem kilka tysięcy złotych za nie pełno wartościowy sprzęt to chyba mam prawo być nie zadowolony. 

Mam nauczkę żeby w inne sprzęty od samsunga nie inwestować.