Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Pay

(Temat utworzony: 01-07-2020 04:05 PM)
56743 Wyświetlenia
ObywatelDW
Student
Opcje

Zwracam się z pytaniem, kiedy w końcu Samsung Pay w Polsce. Użytkuję zegarek, za chwilę wejdzie Smartwatch 3 z LTE. Chciałbym móc cieszyć się z całego dobrodziejstwa gadżetów Samsunga i je wykorzystywać. Chyba jest Nas trochę w Polsce. Pytanie do Samsunga  kiedy W Polsce Samsung Pay.

283 Odpowiedzi
Smirky
Apprentice
Opcje

Cześć Eksperci, 

problem dotyczy nowej S9. Przy uruchamianiu Samsung Pay i dodawaniu karty do Google Pay pojawia się komunikat, że aplikacja jest niezgodna z urządzeniem/ urządzenie nie jest bezpieczne. Czy problem może być związany z tym, że w ustawieniach sklepu Play mam info, że urządzenie nie jest certyfikowane? Mam niebrandowany soft.

Jesteście w stanie polecić rozwiązanie?

Pozdrawiam

Krzysiek

Szewcu72
MegaStar
Opcje
Jak zapewne wiesz usługa, Samsung Pay nie jest dostępna w naszym kraju i na chwilę obecną ten typ płatności nie jest obsługiwany. Czy będzie, trudno powiedzieć. Ja uważam, że jeszcze długo nie lub wcale. Ale na ten temat powinni wypowiedzieć się nasi eksperci. Oni są bliżej "góry". :winking-face:

Co do braku certyfikacji. To też kwestia do odpytania ekspertów. Podobnie zdarzało się w przypadku niektórych wersji softu na S8. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Smirky

W kwestii Samsung Pay rzeczywiście nie jest obecnie dostępne w Polsce. Wynika to z braku zainteresowania miejscowych banków tą usługą.

Co do Google Pay to napisz jaką wersję systemu posiadasz. Sprawdzę jak to wygląda.

0 Like
FACETO
Pathfinder
Opcje

Sprawdź czy nie masz włączonej opcji "Odblokowanie OEM". Po włączeniu tej opcji urządzenie przestaje być certyfikowane. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
@Smirky jest tak jak napisał @FACETO, trzeba wyłączyć "Odblokowanie OEM" w "Opcjach Programisty". Spowoduje to niestety reset urządzenia do ustawień fabrycznych. Po tym działaniu trzeba odczekać ok. 2 dni aż google to przetrawi. Gdyby to nie zadziałało należy przez zakładkę aplikacje wejść do "Usługi Google Play" > domyślna pamięć > zarządzanie pamięcią, wyczyścić wszystkie dane, zresetować urządzenie i znów odczekać 2 dni.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
FACETO
Pathfinder
Opcje
Istnieje prawdopodobieństwo, że system od razu po ustawieniach fabrycznych przywróci certyfikat. Ale może to i trochę potrwać.
0 Like
Magnificus
First Poster
Opcje

Witam.

Mam pytanie. Na stronie www.samsung.com/us/pay w liście obsługiwanych banków pojawił się mbank... pomyłka czy coś się ruszyło?

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Magnificus

Podejrzewam że chodzi o ten amerykański mBank:

https://www.bankmbank.com/

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Vex
Student
Opcje

Hej,
mam Galaxy S7 Edge, chciałbym na nim korzystać z Samsung Pay.
Rozumiem, że nie jest w polsce dostępne, bo w polsce żaden bank nie współpracuje, ale ja mam konto w UK, a tam Samsung Pay działa.

Co musiałbym zrobić, by u siebie zainstalować i uruchomić aplikację?

0 Like