Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Pass nie uzupełnia danych logowania

(Temat utworzony: 22-03-2021 10:18 AM)
6370 Wyświetlenia
Tomektomek
Apprentice
Opcje

Dzień dobry.
Mam problem z aplikacją Samsung Pass. Otóż używałem jej z powodzeniem już dłuższy czas ale aktualnie od jakiegoś czasu przestała ona w ogóle uzupełniać dane logowania zarówno w przeglądarce jak i w aplikacjach.
Mój telefon to Note 10+. Telefon jest zaktualizowany do androida 11, ale problem był też przed aktualizacją. Aplikacja Pass również jest aktualna. Nie pomogło czyszczenie danych aplikacji, nie pomogło też odinstalowanie jej aktualizacji. 
Dla próby zainstalowałem inną aplikację do magazynowania haseł i wszystko jest OK. 

Będę wdzięczny za pomoc.

0 Like
32 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Tomektomek 

Przejdź do: Ustawienia>Zarządzanie ogólne>Język i wprowadzanie>Usługa automat. wypełniania>kliknąć w Usługa automat. wypełniania>wybierz Samsung Pass.

Tomektomek
Apprentice
Opcje

Zmieniałem te ustawienia. Kiedy wybieram Samsung Pass nic to nie daje, aplikacja nie uzupełnia danych. Kiedy natomiast wybiorę inną apkę do uzupełniania jako domyślną to działa ona normalnie.

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomektomek Przejdź do aplikacji w której możesz wypełnić login i hasło>Kliknij, aby pojawiła ci się klawiatura>Trzy kropki>Samsung Pass

Opera Zrzut ekranu_2021-03-22_103029_eu.community.samsung.com.png

Tomektomek
Apprentice
Opcje

Na co dzień używam klawiatury Gboard i wcześniej nie miało to żadnego znaczenia. Otwierałem np aplikację OLX i kiedy klikałem na login pojawiała się prośba o zweryfikowanie odcisku palca i login / hasło same wskakiwały w odpowiednie miejsce. 
Teraz zrobiłem tak jak piszesz ale jest to maksymalnie skomplikowane.
Żeby uzupełniło dane muszę zrobić tak: 
Uruchamiam OLX > wybieram logowanie > wybieram klawiaturę samsung > trzy kropki > samsung pass > weryfikuję odcisk > wybieram logowanie > znajduję dane apki > klikam login - login wskakuje na odpowiednie miejsce.
Natomiast żeby uzupełnić hasło muszę powtórzyć cały proces bo ono nie wskakuje samoczynnie. 
Trochę to bez sensu - czy na chwilę obecną jest to prawidłowe działanie aplikacji czy coś jest nie tak? 
Bo jeśli coś się zmieniło i będę za każdym razem musiał przechodzić taki proces to będę się musiał przesiąść na inną aplikację do magazynowania haseł.

0 Like
Darek26
Explorer
Opcje

Podpinam się do pytania. U mnie jest tak samo wszystko ustawione i włączone jął doradzacie powyżej. PASS nie uzupełnia i nie pojawia się możliwość weryfikacji odciskiem palca ani na stronach www w przeglądarce samsunga ani w aplikacjach. Taki problem miałem po zrestartowaniu notę 10 plus a teraz w nowym s22 ultra. O co chodzi? Czy ktoś kompetentny może doradzić lub sprawdzić na swoim telefonie ?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Darek26  Proszę wejść w : Ustawienia > Biometria i zabezpieczenia > Samsung Pass i zobaczyć czy jakieś dane są już zapiane w usłudze. Jeżeli pojawi się jakiś komunikat o dokończeniu konfiguracji usługi to proszę dokończyć.

Screenshot_20220703-002826_Samsung Pass.jpg

Darek26
Explorer
Opcje

Witam. W Pass są zapisane dane logowania na stronach i aplikacjach. Nie pojawia się żaden komunikat że coś trzeba dokończyć. W aplikacji banku gdy chcę w niej włączyć biometria wyskakuje okienko włącz biometria w telefonie. Wszystko jest włączone są zapisane odciski palca itd. Ale nigdzie nie można się logować za pomocą biometria i nie uzupełnia haseł. Nie wiem gdzie jeszcze mam coś ustawić. Nigdy takiej sytuacji nie było a robię wszystko jak zawsze.

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Darek26 możesz jeszcze spróbować wyczyścić dane aplikacji Samsung Pass:
Ustawienia> Aplikacje> Samsung Pass> Domyślna Pamięć> Wyczyść Dane.

Oprócz tego spróbuj czyszczenia pamięci cache:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Darek26
Explorer
Opcje

Poczytalem na zagranicznych forach i tak wlasnie zrobilem. Pomoglo ma 90% przypadkow gdy potrzebny kest samsung pass. Na niektorych stronach nie dziala ale to wyjątki. Dzieki.