Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Pass - dobry menedżer, ale tylko na telefon?

(Temat utworzony: 13-11-2024 07:58 PM)
454 Wyświetlenia
wilkuu
Explorer
Opcje
Cześć! 

image

Chyba każdy z nas zna tą aplikację. Gdy zacząłem korzystać z Samsungów zakochałem się w tej aplikacji. Wszystko proste, intuicyjne i przyjemne, choć niedoskonałe. Jednak niedoskonałości typu: nie zawsze chce wypełnić dane, czasem opóźnienie działania zdecydowanie były przyćmione przez zalety.

image

Wszystko trwało to dopóki nie musiałem skorzystać z komputera stacjonarnego... Przepisywanie z ekranu telefonu kilkunastoznakowego hasła złożonego z liter różnego rodzaju, cyfr i znaków specjalnych to horror. Wtedy zacząłem szukać opcji synchronizacji, której niestety nie znajdziemy (chyba że masz w miarę świeżego GalaxyBooka), pomimo dostępności aplikacji w sklepie Windows.

image

Samsungu, dlaczego mając takie zaplecze i, sądzę że, przemyślany ekosystem aplikacji zapominasz o tak ważnej kwestii jak możliwość synchronizacji pomiędzy urządzeniami, co jest nota bene must have, jeśli aspirujemy tak wysoko?
10 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Bo do tanga trzeba dwojga... Spytałeś producenta swojego komputera/systemu operacyjnego, dlaczego mając takie zaplecze zapomniał o zapewnieniu możliwości synchro z urządzeniami wszystkich innych? Czy tylko Samsung ma ten problem?
0 Like
wilkuu
Explorer
Opcje
Mówimy tu o możliwości używania Samsung Pass na innych platformach, bo w postaci takiej jakiej jest obecnie bardzo ogranicza korzystanie z niej. W tym właśnie sensie piszę o synchronizacji między urządzeniami.
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
...jestem zwykłym "lejkiem" i się na tym nie znam, ale czy "Ogryzek" udostępnia swoje "face id" na inne platformy i urządzenia?
0 Like
wilkuu
Explorer
Opcje
Nie Apple jest tu przedmiotem dyskusji, a Samsung, ale tak - udostępnia przez aplikację iCloud (a dodatkowo rozszerzenia do przeglądarek :smiling-face: ).
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Szukam "face id" 🍎 dla Edge... I nie widzę. Podasz oficjalny link?
0 Like
MaciejH
Apprentice
Opcje
Ja korzystam z bitwarden (samodzielnie hostowanego) choć zastanawiam się nad przejściem na normalna wersję (1usd miesiecznie). Jest apka na telefon, wtyczki do przeglądarek, obsługa 2fa, wszystko co potrzeba jak dla mnie. Polecam bardzo
wilkuu
Explorer
Opcje
Dzieki! ❤
Też korzystam z Bitwarden, korzystałem z selfhosta, ale przeszedłem na roczny abonament (10USD rocznie) i też sobie chwalę.
Jednak czasem na siłę trzeba go wywoływać, jednak S Pass byłby wygodniejszy, gdyby tylko synchro...
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ale co ma FaceID (metoda weryfikacji) do Samsung Pass (menadżera haseł)?
0 Like