Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung m31s

(Temat utworzony: 15-09-2020 12:32 AM)
1020 Wyświetlenia
Afera
Explorer
Opcje
Dlaczego w tym modelu nie ma Samsung Pass i Samsung Sejf? Rozumiem, że to model poniekąd budżetowy, ale myślałem, że te aplikacje są w każdym Samsungu. Jednak się myliłem??? 
9 Odpowiedzi
Citizen2020
Voyager
Opcje
Brak Knoxa.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Afera 

Samsung Pass

Przejdź do: Ustawienia>Biometria I zabezpieczenia>i jeśli masz tam opcję Samsung Pass to oznacza że posiadasz, jeśli nie to przejdź do: Galaxy Store>i wyszukaj Samsung Pass.

Mój sejf

Przejdź do: Ściągnij dwoma palcami belkę>poszukaj ikony z napisem "Mój sejf", jeśli nie ma to kliknij trzy kropki>Kolejność przycisków>i tam sprawdź

Spróbuję pobrać aplikację mój sejf link do aplikacji: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.knox.securefolder 

Cześć @Citizen2020 

Wszystkie urządzenia Samsung posiadają zabezpieczenia KNOX.

0 Like
Citizen2020
Voyager
Opcje
ZTCW One Ui core nie posiada.
0 Like
mati91
Navigator
Opcje
Bo to tani telefon
0 Like
Afera
Explorer
Opcje

Cześć, małe wyjaśnienie. Od Samsunga Galaxy S5 używałem tylko flagowe modele, do S20 włącznie, a zmieniłem ze względu na baterie, więc wszelkie ustawienia nie są mi obce😉Opcje które podałeś również sprawdzałem i tego tam poprostu nie ma🤔przy próbie pobrania folder secure pokazuje "twoje urządzenie nie jest zgodne z tą wersją"
Chyba jak ktoś tu napisał,bo to tani telefon, jest jedynym wyjanieniem🙂

I to chyba najlepsza odpowiedź 😂
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć @Afera
Dostępność niektórych funkcjonalność w urządzeniach Samsung jest różna, dlatego przed zakupem konkretnego urządzenia polecam zapoznać się z jego instrukcją dostępną na stronie Samsung. Znajdziesz tam wszystkie predefiniowane funkcjonalność jakie posiada urządzenie.

PS: Z tego co mi wiadomo tylko niektóre modele M posiadają Mój sejf.
Afera
Explorer
Opcje
Przyznaje mój błąd, że przed zakupem nie zorientowałem się jak to wygląda,ale myślałem że takie podstawowe aplikacje są dostępne w każdym modelu Samsunga niezależnie od jego ceny. Trudno, poszukam zastępczych aplikacji.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Powtarzam już kolejny raz, że platforma Knox to nie tylko soft, ale i hardware. I niestety nie wszystkie urządzenia posiadają wbudowaną platformę sprzętową do obsługi zabezpieczeń opartych na Knoxie. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
TJKVM2
First Poster
Opcje

Alternatywą dla aplikacji Mój Sejf (Secure Folder) może być profil Praca (Work Profile), który można utworzyć za pomocą aplikacji Island (Oasis Feng), Shelter (Paper Airplane Dev Team) lub Test DPC.

Na M31s w Island można zrobić to, co potrzebuję - profil Praca blokowany hasłem po każdym wygaszeniu ekranu, klonowanie aplikacji z profilu Osobiste do Praca lub instalacja z osobnej instancji Google Play bezpośrednio w profilu Praca, eksport (udostępnienie) danych z profilu Praca do profilu Osobiste. Jeden minus - lista aplikacji w profilu Praca nie jest ukryta (ale dostęp do nich odblokowywany poprzez hasło/pin profilu Praca). Przychodzą też powiadomienia z aplikacji w profilu Praca.

0 Like