Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Health synchronizacja z Fitatu

(Temat utworzony: 02-09-2019 06:02 PM)
11210 Wyświetlenia
patryk_t7
Voyager
Opcje

Obecnie posiadam takie usługi i urządzenia fitness:

1. Mi Fit z wagą Smart Body Scale i opaską Mi Band 4

2. Fitatu (licznik kalorii)

3. Samsung Health

Czy da się automatycznie przesyłać dane z Mi Fit i Fitatu do Samsung Health? Waga nie jest wykrywana przez Samsung Health (mimo tego, że jest na liście urządzeń wspieranych) i chciałbym przekazywać dane odnośnie wagi i % tkanki tłuszczowej. Fitatu z kolei ma bardzo dobrą bazę produktów i opcję skanowania kodu kreskowego, której brakuje w Samsung Health. 

Chciałbym, aby docelowo Samsung Health był takim centrum informacji zdrowotnych na moim urządzeniu.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
patryk_t7
Voyager
Opcje

Gdyby kogoś temat interesował to support Fitatu poinformował mnie, że nie planują stworzyć synchronizacji z Samsung Health w najbliższym czasie. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
patryk_t7
Voyager
Opcje

Edytowałem post, bo pozbywam się urządzeń Xiaomi. Czy ktoś zna sposób na synchronizację z Fitatu? Niedawno wykupiłem roczną subskrypcję i trochę słabo się rozstawać z apką...

0 Like
Rozwiązanie
patryk_t7
Voyager
Opcje

Gdyby kogoś temat interesował to support Fitatu poinformował mnie, że nie planują stworzyć synchronizacji z Samsung Health w najbliższym czasie. 

Michal142
Explorer
Opcje

Wielka szkoda, bo to byłoby idealne połączenie. Jeszcze, gdyby S Health korzystał z bazy danych fitatu, a nie fatsecret to S Health byłoby jednym z mocniejszych graczy na rynku takich aplikacji, a podejrzewam, że w niedługim czasie liderem.

Wojttekkk
Apprentice
Opcje
Szkoda że Samsung Health nie ma skanera kodów 😞
0 Like
Cichytk
First Poster
Opcje
Działa integracja samsung health android z fitatu 19.1.2025 mam fold5
kacpersie
Journeyman
Opcje
Yup, potwierdzam. Terez wszystko działa. W Samsung Health pojawiają się dokładne wpisy z fitatu i odwrotnie ❤ 😊
Marysia1832
First Poster
Opcje
Czyli w samsung health pojawiają się pomiary ciala? U mnie pomimo włączanej synchronizacji z health connect nic nie ma :c
0 Like
kacpersie
Journeyman
Opcje
Tak, wszystko zaczęło się synchronizować i wyświetlać w Samsung Health. Trzeba upewnić się czy w Health Connect od Google są przyznane uprawnienia. Dzięki tej apce/usłudze w sumie bardziej, aplikacje takie jak Samsung Health, Google FIT, Fitatu itd komunikują się między sobą i wymieniają danymi
0 Like
Marysia1832
First Poster
Opcje
Właśnie zainstalowałam sobie zarówno health Connect jak i nawet Google Fit ale mimo wszystko pomimo udzielenia wszystkich możliwych uprawnień Nadal nie mam pomiaru Ciała w Samsung Health 😕
0 Like