17-12-2024 08:06 PM
Witam,
Mam mały problem z aplikacją Samung Health - wcześniej miałam Galaxy Watch 5 i w aplikacji bez problemu działał pomiar snu - mogłam wejść w szczegółowy zapis z informacji o długości snu, czasie różnych faz snu, poziomu regeneracji fizycznej oraz psychicznej, ilości przebudze itp., wyświetlal się również wynik snu.
Niedawno zakupiłam Galaxy Watch 7, zaktualizowałam aplikację Samsung Health i przy połączeniu z tym zegarkiem pojawił się problem z pomiarem snu - nie dość, że nie zawsze podaje długość snu (codziennie śpię z zegarkiem na ręku) to nawet jeżeli pokaże ilość godzin snu nie mogę znaleźć opcji wyświetlenia szczegółowych informacji tak, jak w przypadku poprzedniego modelu.
Czy ktoś miał może podobny problem? Czy da się to jakoś rozwiązać czy po prostu w nowej wersji aplikacji jedyna informacja to długość snu?
Bardzo proszę o odpowiedź
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
23-12-2024 01:36 PM
@Maniutek2 A naciśnięcie na zapis snu w aplikacji na telefonie nie pokazuje Ci niczego?
Sprawdź też, czy nie masz włączonego trybu oszczędzania energii na zegarku - jest tam funkcja o nazwie "Ogranicz funkcje zdrowotne".
24-12-2024 08:56 AM
Okej, wszystko jasne, czyli to wina włączonego oszczędzania energii w zegarku - dziękuję ☺️ faktycznie ostatnio raz nie włączyłam i wszystko mi pokazało ☺️ dziękuję bardzo, nie zwróciłam uwagi na to
18-12-2024 01:46 PM
@Maniutek2 Spróbuj sparować powtórnie zegarek. To najczęściej rozwiązuje problemy z mierzeniem snu.
19-12-2024 06:14 PM
spróbuję i zobaczymy dzięki
19-12-2024 07:00 PM
teraz jest jeszcze horzej, bo rozlączyłam zegarek i nie mogę go ponownie sparować.... cały czas wyskakuje jakiś błąd na różnych etapach ustawiania w aplikacji Wearable, porażka...
20-12-2024 12:46 PM
@Maniutek2 To musimy zadziałać kompleksowo. Zreinstaluj aplikację Galaxy Wearable i zrób reset sieciowy:
Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj ustawienia sieci WiFi i Bluetooth.
20-12-2024 10:32 PM
Udało mi się ponownie sparować zegarek ale niestety z resetem ustawień, nie mogłam ich zachować i musiałam ustawiać wszystko od nowa. Dziś zmierzyło mi czas snu, ale w dalszym ciągu nie mogę znaleźć w aplikacji żadnych szczegółowych informacji które były wcześniej: fazy snu, poziom regeneracji psychicznej i fizycznej itp.
Czy w tej nowej wersji aplikacji Samsung health podawany jest tylko czas snu? Nie ma już żadnych dodatkowych informacji?
23-12-2024 01:36 PM
@Maniutek2 A naciśnięcie na zapis snu w aplikacji na telefonie nie pokazuje Ci niczego?
Sprawdź też, czy nie masz włączonego trybu oszczędzania energii na zegarku - jest tam funkcja o nazwie "Ogranicz funkcje zdrowotne".
24-12-2024 08:56 AM
Okej, wszystko jasne, czyli to wina włączonego oszczędzania energii w zegarku - dziękuję ☺️ faktycznie ostatnio raz nie włączyłam i wszystko mi pokazało ☺️ dziękuję bardzo, nie zwróciłam uwagi na to