Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Health po aktualizacji ,problem z Galaxy Fit

(Temat utworzony: 04-06-2020 09:32 AM)
1028 Wyświetlenia
maclapko
First Poster
Opcje

cześć.

Dziś na moim (i pewnie nie tylko moim) telefonie (Note 9) była aktualizacja sytstemu oraz m.in. Samsung Health.

Po tym procesie, na ekranie aplikacji na telefonie mam 314 kroków, a na ekranie opaski mam 1963 kroki.

Liczenie aplikacji mam ustawione tylko z opaski (zbieranie kroków z telefonu jest OFF, a także sumowanie obu urządzeń).

Czy nastąpiła jakaś zmiana w aplikacji?

nie jestem pewien, czy appka (Samsung Health) nie pokazuje tylko kroków w tzw. odpowiednim tępie, ale jak zobaczyc na telefonie wynik jaki jest uzyskany na opasce. 

Jesli tego nie będzie, to raport dzienny będzie nie pełny.

Ktoś pomoże?

0 Like
3 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@maclapko, Możliwe, że telefon nie przeprowadził synchronizacji z opaską i stąd brakująca ilość kroków. Spróbuj przeprowadzić synchronizację ręcznie przeciągając palcem w dół na głównym ekranie Samsung Health.

Wynik uzyskany na opasce możesz zobaczyć na telefonie zmieniając opcję wyświetlania kroków po wejściu w zakładkę kroki w aplikacji S Health.

Screenshot_20200604-143413_Samsung Health.jpgScreenshot_20200604-143421_Samsung Health.jpgScreenshot_20200604-143429_Samsung Health.jpg

maclapko
First Poster
Opcje

@kamil40013

dzięki za wskazówki

jednak ani ręczna synchronizacja, ani ponowne podłączanie opaski do telefonu nic nie dało.

opcje pokazane przez Ciebie są ustawione tak samo. Obecnie wynik kroków na telefonie to mniej niż 50% tego co pokazuje opaska...

ciekwawe jednak że liczba kalorii jest bardzo zbliżona...

może Samsung zrobi jakiś update oprogramowania opaski, bo jakiś czas temu także po aktualizacji telefonu, bardzo często zrywało się połączenie telefon-opaska...

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@maclapko, Napisałeś, że aktualizacja była dzisiaj. Sugeruję zaczekać do jutra i zobaczyć, czy dane też będą się różnić w nowym dniu.

0 Like