Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung health naliczanie kcal

(Temat utworzony: 31-03-2022 02:43 PM)
4337 Wyświetlenia
VictoriasDramat
First Poster
Opcje

Screenshot_20220331-143627_Samsung Health.jpg

 Naprawdę przysięgam nie wiem skąd taka kolosalna liczba w łącznych spalonych kaloriach. Może ja to źle interpretuje.

Zrobiłam prawie 10 tys kroków, no okej to jest około 300 kcal plus aktywność fizyczna 110 minut zajęć taneczny wg smartwatcha 395 kcal.

• To skąd mi się tam bierze 1125? Może ja już sama nie wiem kiedy kalorie spalam XXD
0 Like
5 Odpowiedzi
DeKa85
Pioneer
Opcje
Cześć, aplikacja pokazuje przybliżona wartość wszystkich spalonych kalorii. Spalasz je nawet kiedy śpisz 🙂 stąd dwie wartości: kalorii spalonych podczas aktywności oraz łączna liczba.
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Pamiętaj, że ilość spalonych kalorii zależy od informacji podanych w profilu, takich jak wzrost, waga, czy wiek. Liczba wyświetlana na telefonie obejmuje także kalorie spoczynkowe, a nie tylko te z aktywności.

Mimo wszystko jeśli niepokoi Cie działanie aplikacji spróbuj wyczyścić jej dane.

Przejdź kolejno:

Samsung Health -> Informacje o aplikacji -> Domyślna Pamięć -> Wyczyść dane

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

totmek
First Poster
Opcje
A czy można ustawić łączna sumę spalonych kalorii na tarczy zegarka? Obecnie pokazuje mi jedynie te aktywne. W garminie coś takiego jest
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@totmek Musisz zapewne poszukać odpowiedniej tarczy zegarka, która będzie to wyświetlała.

0 Like
CINEK92
Navigator
Opcje
Miałem ten sam problem, aktualizacja aplikacji pomogła
0 Like