Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Health liczy kroki podczas trwających treningów.

(Temat utworzony: 10-06-2020 09:27 PM)
2536 Wyświetlenia
Lustro
Journeyman
Opcje

Cześć Wam,

Da się jakoś zaradzić problemowi z tytułu? Podczas jazdy na rolkach, oprócz treningu, naliczają się też kroki dając łącznie kosmiczne liczby (zarówno sumy kroków jak i spalonych kalorii).

(Mam nadzieję, że to dobry dział).

Z góry dzięki i pozdrawiam. :victory-hand:

0 Like
17 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Cześć. 

Jaki trening na zegarku wybierasz jeżdżąc na rolkach?

0 Like
Lustro
Journeyman
Opcje

Do tej pory korzystałam wyłącznie z SHealth na telefonie (S10) i tam są do wyboru Łyżworolki. Na zegarku z braku laku wybrałam wczoraj Kolarstwo.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lustro  Ja w takiej sytuacji gdy jeżdżę na rolkach włączam rejstrowanie treningu w sHealth na telefonie z opcją łyżworolki.

0 Like
Lustro
Journeyman
Opcje

Robię tak samo :smiling-face:

Jednak nie tego dotyczy mój 'problem'. Kiedy włączasz rejestrowanie treningu w sHealth na telefonie z opcją łyżworolki to w międzyczasie nie naliczają się kroki? - o to właśnie mi chodzi, swego rodzaju dublowanie aktywności.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lustro  Powiem szczerze że nie zwróciłem na to uwagi.  Jak tylko pogoda jutro pozwoli to sprawdzę to podczas jazdy na rolkach i dam znać :smiling-face:

Lustro
Journeyman
Opcje

Będę wdzięczna! I oby pogoda dopisała, bo też się jutro wybieram. :smiling-face-with-sunglasses:

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lustro  Tak więc sprawdziłem i telefon nalicza kroki podczas jazdy na rolkach gdy jest w kieszeni.

0 Like
Lustro
Journeyman
Opcje

O, dzięki za pamięć. 

Szkoda, że program nie jest na tyle 'inteligentny' żeby wstrzymywać naliczanie kroków kiedy jest już rejestrowany trening - przecież to bez sensu. :face-with-rolling-eyes:

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lustro  Proszę zaczekać jeszcze do jutra,  sprawdzę jeszcze jedną rzecz 🙂

0 Like