Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Galeria nie widzi zdjęć.

(Temat utworzony: 26-02-2024 04:28 PM)
5666 Wyświetlenia
No0bo0dY
Pioneer
Opcje

W/w aplikacja nie widzi zdjęć. Z swojej strony zrobiłem:

1. zaktualizowałem do najnowszej wersji.

2. wyczyściłem pamięć podręczną oraz dane apkikacji.

3. sprawdziłem także upranienia aplikacji i są przyznane.

Dodam iż telefon to Samsung S20 FE 4g, android 13 stock bez root.

Zainstalowałem na potrzeby testu google zdjęcia i ta aplikacja działa prawidłowo.

1000002772.jpg

 Tak widać przykładowe zdjęcie jak wejdę przez menadżera plików.

1000002773.jpg

 A tak widać zrobione dzisiaj zdjęcie bezpośrednio w galerii.

Galeria widzi tylko zdjęcie zrobione dziś.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
No0bo0dY
Pioneer
Opcje

Dziękuję wszystkim za pomoc, niestety tylko przywrócenie ustawień fabrycznych pomogło.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Hej,
Poszukaj folderów zawierających brakujące zdjęcia. Zwróć uwagę na foldery o nazwach, które wydają się nieznane lub niezwiązane.

Po zidentyfikowaniu potencjalnie problematycznego folderu sprawdź, czy istnieje plik o nazwie ".nomedia". Ten plik jest zwykle ukryty, więc upewnij się, że menedżer plików jest ustawiony tak, aby wyświetlał ukryte pliki.

Jeśli znajdziesz plik .nomedia, naciśnij go długo i wybierz opcję usunięcia lub usuń go.

Po usunięciu pliku .nomedia wróć do aplikacji galerii i sprawdź, czy zdjęcia pojawiły się ponownie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@No0bo0dY  Dzień Dobry

Proszę wyczyścić dane aplikacji Galeria, Multimedia, Sec Media Storage, CMHProvider: Ustawienia - Aplikacje - ikonka filtrów po prawej stronie napisu: Twoje aplikacje - Pokaż aplikacje systemowe – nazwaaplikacji – Domyślna pamięć lub Pamięć(zależy od wersji One UI): Wyczyść dane. Następnie sprawdzić/włączyć uprawnienia dla tych aplikacji: Multimedia, Menedżer pobierania, Aplikacja MTP, Host MTP pod ścieżką: Ustawienia - Aplikacje - 3 kropki(po prawej na górze) - Dostęp specjalny: Dostęp do wszystkich plików.

Następnie soft reset(wymuszone ponownie uruchomienie - nie usuwa to danych): klawisz zasilania i ściszania wcisnąć razem na jakieś 10s - telefon uruchomi się ponownie.

Po restarcie może minąć chwila, zanim zdjęcia się załadują w Galerii.

No0bo0dY
Pioneer
Opcje

Niestety żadne w/w rad nie pomogło.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj jeszcze wyzerować preferencje aplikacji oraz wykonaj wipe cache partition. Pierwszą czynność wykonasz przechodząc kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki > Zeruj preferencje aplikacji. Drugą czynność wykonasz postępując zgodnie z poniższym odnośnikiem:

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
Rozwiązanie
No0bo0dY
Pioneer
Opcje

Dziękuję wszystkim za pomoc, niestety tylko przywrócenie ustawień fabrycznych pomogło.

No0bo0dY
Pioneer
Opcje

Na galaxy store mogę tylko mieć wersję 14.1.02.0 a z internetu pobrałem bez problemu dziś nowszą wersję.

1000002900.jpg

0 Like
Adrian098
First Poster
Opcje
Potwierdzam, że u mnie ta porada zaskutkowała.
0 Like
Mario_65
Navigator
Opcje
Witam. W galerii mam zniszczone zdjecia ( nie wiem jak to inaczej nazwać) przed tym robiłem wipe cache partition i backup na dysk zewnętrzny (nie wgrywałem go) załączam screenshot

image

0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@Mario_65 Taka sytuacja nie musi wskazywać na uszkodzenie plików. Galeria może niepoprawnie rozpoznawać te zdjęcia. Zastosuj poniższe rozwiązanie:

Wejdź w Ustawienia -> Aplikacje -> 3 kropki u góry po prawej stronie -> Dostęp specjalny -> Dostęp do wszystkich plików:
- Sec Media Storage (Włącz),
- aplikacja MTP (Włącz),
- Menadżer pobierania (Włącz),
- Host MTP (Włącz).

Następnie wybierz Ustawienia -> Aplikacje -> Ikona filtrowania i sortowania -> Pokaż aplikacje systemowe -> OK -> 'Nazwa aplikacji' -> Pamięć domyślna lub Pamięć -> Wyczyść dane
dla aplikacji CMHProvider i Sec Media Storage.

0 Like