Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy S24 Ultra - nie można wysłać smsow z aplikacji google wiadomosci

(Temat utworzony: 04-01-2025 06:34 PM)
1554 Wyświetlenia
Michał-E
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

wczoraj zakupiłem telefon Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256. Wcześniej miałem Realme Gt Neo 3.

W nowym telefonie nie mam możliwośći wysyłania wiadomości sms przez aplikacje google wiadomości do wszystkich numerów w kontaktach.

Natomiast smsy przychodzące, przychodząc wszytskie. Również nie mam problemu z obieraniem i wykonywaniem połączeń tel.

Mam wyłączone RCS i wifi call.

Gdzie problem ? Bardzo Prosze o pomoc

0 Like
13 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michał-E  Dzień dobry 

A czy przychodzą wiadomości SMS na inną aplikacje?

0 Like
Michał-E
First Poster
Opcje

Tak, przychodzą, właśnie sprawdziłem.

Przychodzą na aplikacje wiadomości od samsunga. Wygląda, to tak, że jak jak ktoś napisze do mnie (w starej konwersacji) ale pod warunkiem, że on pierwszy napisze to już normalnie konwersacja funkcjonuje. Przy nowych kontaktach/nowych konwersacach od zera to i ja moge zaczynać konwersacje.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michał-E  A wiadomości Google są ustawione jako domyślne? Przy pierwszym uruchomieniu aplikacji Wiadomości Google pytają czy ustawić jako domyślną

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. W jakiej sieci posiada Pan telefon? Ostatnio Google zaczął eksperymentować ze swoją aplikacją która po ostatniej aktualizacji działa niepoprawnie na niektórych modelach.
Michał-E
First Poster
Opcje

pierwotnie były ustawione jako domyślne, jednak nic to nie dawało, kiedy zmieniłem na domyślne apk wiadomości samsung i wyłączyłem apk wiadomości google to zaczeło działać na wiadomości samsung.

0 Like
Michał-E
First Poster
Opcje

Mam w Orange.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@_Technik_, dobrze pamiętam, że to właśnie z Orange był problem?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Orange w ostatnim czasie ma jakieś problemy z wysyłaniem wiadomości. Problem rozpoczął się od czasu wyłączenia sieci 3G. Z tego co się dowiedziałem jest to okres przejściowy i wszystko ma wrócić do normy.
Members_tEYHpoE
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem - telefon Samsung S24 Ultra:

Otrzymując wiadomość od klientów z obcych numerów - czyli takich które nie są dodane do kontaktów - nie moge na nie odpowiedzieć. Próbowałem wyłączyć RCS i nic, zmiana aplikacji na Wiadomości Samsung lub Google też nic, czyszczenie pamięci też nie pomaga. Dopiero jak dodałem do kontaktów numer z którego otrzymałem sms to wiadomość chyba została dostarczona, ponieważ nie otrzymałem komunikatu "Nie wysłano". Już coraz bardziej mnie wk...ia ten szajs i coś czuję, że szybko się z nim pożegnam i "uszczęśliwię" nim kogoś innego...

0 Like