Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy s21 Ultra czas (prędkość) pobierania aktualizacji aplikacji w sklepie Play oraz Galaxy Store

(Temat utworzony: 12-11-2022 08:59 PM)
762 Wyświetlenia
benek1975
Pioneer
Opcje

Dlaczego aktualizacje aplikacji w sklepie Galaxy Store się szybko pobierają , a w sklepie play kilka razy wolniej?

0 Like
Dawid256
Explorer
Opcje
Zależy od obciążenia serwera lub prędkości internetu. Czasami aplikacje i gry zależy od rozmiaru pliku. Jak jest większy rozmiar tym wolniej a mniejszy tym szybciej.
0 Like
benek1975
Pioneer
Opcje
To nie to. Robię aktualizacje w tych sklepach w tym samym czasie, zwracam uwagę na rozmiar plików i za każdym razem jest bardzo duża różnica w prędkości.
0 Like
JAdams1982
Pioneer
Opcje
Też zauważyłem to w porównaniu z Xiaomi (tam pobiera, instaluje w kilka sekund, na Samsungu aktualizacja potrafi iść minutę).
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Duże znaczenie ma Play Protect. To on sprawdza i skanuje aplikacje przed pobraniem. Kiedy go wyłączymy pobieranie jest o wiele szybsze. I jest to zauważalne w każdym telefonie Samsunga.
benek1975
Pioneer
Opcje
Ok dzięki
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam.
Haborym
Helping Hand
Opcje
Identyczna sytuację zauważyłem na swoim s22 ultra - być może są to jakieś czasowe utrudnia po stronie google.
rbol22
Journeyman
Opcje
Mam s22u i bardzo wolno aktualizują się aplikacje w sklepie play a jest to flagowiec z 2022r. Tato ma telefon innej marki ze sredniej półki i aktualizacja jednej apki trwa bardzo krótko 2-3 sekundy! Może jest jakiś sposób aby aplikacje aktualizowały się szyciej? Może coś trzeba ustawić. Bo to wstyd jak na flagowca.
PrzemoL82
Troubleshooter
Opcje
S21FE to samo, wcześniej miałem vivo x51 i tam apki instalowaly sie w kilka sekund, tu trwa to o wiele dłużej.
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Słyszałem, że to wynika z dodatkowego skanowania aplikacji przez Play Protect.
0 Like