Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Samsung Galaxy A52s 5G] RAM Plus

(Temat utworzony: 02-03-2025 10:38 AM)
251 Wyświetlenia
asziatko
Pioneer
Opcje

Witam,

Przed uruchomieniem / włączeniem opcji RAM Plus (co już miałem ją włączać) tylko zrezygnowałem zapytam co daje co wnosi opcja RAM Plus?.

Są trzy opcje jak możemy zobaczyć na screenie poniżej...

RAM PlusRAM Plus

np. włączając opcję 4 GB będzie razem wówczas 10 GB wraz z 6 GB RAM w smartfonie?. Czy którą opcje by nie włączył to nie ma większego znaczenia dla smartfona i jego wydajności czy płynności działania?.

---
W Kontakcie,
Artur
10 Odpowiedzi
atvandal
Troubleshooter
Opcje
Teoretycznie nie tylko w produktach Samsunga ale pozostałych producentów na wirtualna pamięć ma poprawić komfort użytkowania,pozwala nie zamykać procesów w tle i wpływać na wydajność urządzenia,tyle teorii.Praktyka pokazała że w testach wydajnościowych i ogólnej pracy codziennej nie wiele to daje w myśl zasady "wincyramu".Ram zabierany z romu nigdy tak szybki nie będzie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, Opcja ta wirtualnie zwiększa ilość Ramu, zabierając część z pamięci masowej. Warto pamiętać, że telefon używa RAM Plus tylko, gdy jest to konieczne. RAM Plus nie jest traktowany tak samo zwykły RAM
asziatko
Pioneer
Opcje

@atvandal czyli jest to opcja taka powiedzmy "gadżet".

@JasiuTV sama opcja RAM Plus nie funkcjonuje przez cały czas pracy smartfona tylko jak to jest konieczne?. Przyznam że myślałem że wartości są dodawane jak smartfon ma 6 GB RAM'u to jak włączę 4 GB RAM Plus będzie razem 10 GB RAM'u.

---
W Kontakcie,
Artur
0 Like
Akira49
Apprentice
Opcje
Ja wyłączyłem ta funkcje i telefon jest wyczywalnie szybszy.
atvandal
Troubleshooter
Opcje
Nie to tak nie działa a nawet szkodzi co potwierdziłem w produktach grupy BBK oneplus.Samsung ma własną radosną w twórczosc nakładkę i jej optymalizację.Optymalizuje gry,optymalizuje procesy podczas nagrywania filmów 8K.Tak to bajer nie będziesz miał nagle powiększonego ramu na stałe.Spotkalem się nawet w telefonach budżetowych gdzie jest 4gb ramu bo i takie są sprzedawane z opcją powiększenia ramu o drugie 4 tylko że telefon mulił jeszcze bardziej
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
To tak nie działa. Jest to wirtualny Ram i nie działa jak fizyczny. Osobiście to wyłączyłem.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Opcja RAM PLUS służy do zwiększenia pamięci RAM kosztem pamięci fizycznej. Przy tego typu telefonach jak lepsza średnia półka serii A, oraz w serii S jest to zbędne, gdy nie ma to żadnego wpływu, a nawet pogarsza wydajność telefonu.
Moti7t
Navigator
Opcje
U mnie włączone, pamięć UFS 4.0 jaką mają urządzenia ze Snapem 8 Elite jest bardzo szybka. Nie odczuwam żadnego spadku wydajności pracy telefonu kiedy to jest aktywne.
IreneuszD
Pathfinder
Opcje
Ram plus to jest jak partycja swap w linuksie. Android bazuje na linuksie. To właściwie jest system linux.