Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Flow - Logowanie do Windows

(Temat utworzony: 20-08-2020 10:07 AM)
662 Wyświetlenia
kuchta
First Poster
Opcje

Cześć,

Po niedawnej re-instalacji systemu, nie mogę skonfigurować Samsung Flow  tak żeby odblokowywać Windows zegarkiem lub telefonem. Samsung Flow w ogóle nie widzi zegarka, z telefonem się łączy ale nie ma tej opcji.

Windows 10 20190.1000

Note 10+

Galaxy Watch SM-R800

0 Like
6 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy próbowałeś odinstalować i ponownie zainstalować aplikację Samsung Flow na urządzeniach? Dodatkowo wykonaj wipe cache partition na telefonie. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

0 Like
kuchta
First Poster
Opcje

Dziękuje za odpowiedź, niestety nie pomogło. 

Za to szukając dalej na stronie Samsung Flow w Microsoft Store znalazłem: 

* Funkcja odblokowania komputera nie jest już zapewniana z powodu zmian zasad systemu Windows.

(https://www.microsoft.com/pl-pl/p/samsung-flow/9nblggh5gb0m?activetab=pivot:overviewtab)

Czyli chyba wycofują się z tej funkcji i raczej nie ma już opcji żeby to skonfigurować na nowo?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Obawiam się, że w takim wypadku raczej nic więcej nie wymyślimy na forum. Możesz ewentualnie dopytać jeszcze w aplikacji Samsung Members.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kuchta @mirudo24 obawiam się, że nic z tego nie będzie. Obaj producenci zmierzają w kierunku dopracowania usług Twój telefon i Połącz z Windows.

To jest przyszłość współpracy obu firm. 😎

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
kuchta
First Poster
Opcje

Też mi się tak wydaje. Mam nadzieję że ta funkcja będzie niedługo dostępna przez te właśnie aplikacje. Szkoda tylko że  zanim ją wprowadzili do nich to najpierw ją wyłączyli w Samsung Flow.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Poszukałem trochę w Internecie i na ten moment można odblokowywać komputer z systemem Windows 10 wyłącznie za pomocą aplikacji od zewnętrznych deweloperów. W jednym z artykułów trafiłem na aplikacje Remote Fingerprint Unlock oraz Windows Fingerprint Unlock. Pierwszą instalujemy na telefonie a drugą na komputerze. Podejrzewam, że tego typu aplikacji jest więcej. Część z nich może być płatnych. Jak znajdziesz coś ciekawego to daj znać.