Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung DEX - konfiguracja

(Temat utworzony: 30-12-2017 07:12 PM)
7389 Wyświetlenia
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje

Cześć.

Uruchamiając po raz pierwszy dexa miałem okienko z możliwością dopasowania krawędzi ekranu do wyświetlacza. Teraz nie jestem w stanie znaleźć tej opcji w ustawieniach Dexa i wyświetlacza na Note8.

Czy jest mi ktoś w stanie pomóc w tej kwestii? 🙂 Akurat jest mi to bardzo potrzebne.

Z góry dzięki za pomoc 🙂 

EDIT:

Funkcja odnaleziona na zagranicznym samsung community. Aby okienko się wyświetliło należy wejść w Aplikacje> pokaż aplikacje systemowe> Samsung Dex Home> Pamięć domyślna > wyczyść dane.

Jednakże niestety okienko to nie pozwala na zmianę proporcji wyświetlanego ekranu bądź jego przesunięcie, a co najwyżej sprawdzenie, czy ekran prawidłowo wypełnia wyświetlacz.

Niestety pozostaje więc kupno nowego pilota do telewizora i za pomocą jego przycisków będę musiał zmienić skalowanie ekranu...

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
KrzysiekK
Hotshot
Opcje
0 Like
28 Odpowiedzi
Rozwiązanie
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

lukaslake2626

Dzięki za info.

0 Like
Bosek
First Poster
Opcje

Ten sam problem mam na Note 9 i rozwiązanie nie pomaga! 

Po skasowaniu pamięci nadal po pdłączeniu nie widzę tych ramek do zmniejszania ektranu!

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bosek, napisałeś, że wyczyściłeś pamięć aplikacji a musisz wyczyścić dane. Wykonaj ten krok dla aplikacji widocznych na poniższym zrzucie ekranowym.

Screenshot_20200202-140742_Settings.jpg

Mir73
Apprentice
Opcje
Czesc, mam problem z polaczeniem tv.  the frame za pomoca dex z telefonem  galaxy note 9. Dodam, ze z tv  samsung serią 7 nie ma problemu. Prosze o pomocne wskazowki.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Mir73, możesz dokładniej opisać, co się dzieje? 🤔

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

ssgg
Navigator
Opcje
Witajcie dobrzy ludzie,można jakoś sparować Samsung Dex z chromecast czy zostaje mi załatwić przejściówkę z USBc na HDMI?
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Samsung Dex działa bezprzewodowo i przewodowo. Jeśli posiadasz odpowiedni telewizor to twój telefon możesz podłączyć bezprzewodowo za pomocą Smart TV przez WiFi albo przewodowo za pomocą kabla hdmi. Wybierając kabel firmy Samsung nie powinieneś mieć problemów z kompatybilnością, a co za tym idzie poprawnym działaniem Dexa.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

ssgg
Navigator
Opcje
Moje pytanie dotyczy głównie urządzenia google chromecast,czy do niego jestem w stanie podłączyć bezprzewodowo telefon aby działał w trybie dex,mój telewizor niestety nie posiada żadnej funkcji smart,posiada za to wpięte urządzenie google chromecast do którego chciałbym (jeśli jest możliwość) podłączyć telefon w trybie Dex
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Przez chromecrast możesz bezprzewodowo przesłać odbicie lustrzane ekranu telefonu. Więc teoretycznie powinieneś mieć opcję przesłania dexa na swój telewizor sparowany z google home. Pamiętaj, że urządzenia muszą być podłączone do tej samej sieci WiFi.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.