Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Cloud połączenie z Google

(Temat utworzony: 08-07-2022 02:03 PM)
2772 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Generalnie nadal jest Samsung Cloud , a on już nie istnieje , ale łączę backup z kontem Microsoft. Chcę to podłączyć do Google. Po co ? Prosta odpowiedź.
Microsoft konto bezpłatne 5 GB
Google konto bezpłatne 15 GB.
Jak to zrobić ?
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020  Tak, jeżeli chodzi o zdjęcia i kopie na koncie Google to musimy to robić przez aplikacje Zdjęcia Google. To właśnie tam mamy opcje automatycznej synchronizacji.

One drive mamy natomiast wbudowaną funkcje w system

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020  A jakie dane chcesz przesyłać na konto Google? Bo część danych jest automatycznie przesyłana na konto kopii zapasowej, można to sprawdzić w ustawieniach telefonu.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Np Galeria zdjęć , popatrz jest tylko One drive, a w Onedive można w Google nie można synchronizować Galerii zdjęć.
Skąd problem.
Zmieniłem telefon na Z Flip 3 a tam nie ma karty SDScreenshot_20220708-142334_Gallery.jpgScreenshot_20220708-142831_Samsung Cloud.jpg
0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020  Tak, jeżeli chodzi o zdjęcia i kopie na koncie Google to musimy to robić przez aplikacje Zdjęcia Google. To właśnie tam mamy opcje automatycznej synchronizacji.

One drive mamy natomiast wbudowaną funkcje w system

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Kiepsko , a myślisz że synchro Galerii przez aplikację zdjęcia Google pozwoli na korzystanie z Samsunga Galerii, często wcześniej miałem różne zdjęcia w obu
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020  Przez aplikacje Zdjęcia Google będziemy mieć wgląd jednocześnie do zdjęć w pamięci urządzenia oraz chmury

0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Tak zrobię, dziękuję
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Pamiętaj o jednej rzeczy, żebyś nie narobił sobie bałaganu - usuwając jakieś zdjęcie, już zsynchronizowane z kontem Google, ze "Zdjęcia" Google, to samo zdjęcie zniknie z "Galeria Samsung". Najlepszym rozwiązaniem pozostaje kupno pojemnego dysku i przenoszenie, co jakiś czas, zdjęć i filmów na dysk. Ewentualnie możesz wykupić subskrypcję Google One, bo te 15 GB przestrzeni, to moim zdaniem, jest mniej, niż skromnie.
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Dziękuję za informacje, mam pojemny duży dysk w swojej sieci.
Google używam do zdjęć takich ulubionych, do których stale wracam.
W jaki sposób najlepiej zrzucać zdjęcia do swojej sieci wifi? Czy po kablu?
Czy jak usuwam w Google to kasuje w telefonie czy nie ? Czy synchronizacja działa tylko telefon Google, czy też Google telefon?
Dziwne też dla mnie że Samsung w systemie nie pozwala robić kopii po wifi.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Raczej po kablu, unikniesz "niespodzianek". Jak je przerzuciisz, to wrzuć je wszystkie do "Archiwum". Nawet gdy usuniesz wszystko z telefonu, pliki tam będą. Nie wiem, jak to wygląda przy usuwaniu plików z Google, bo nigdy tego nie robiłem 😉 Przenoszę je, żeby tam byly, a usuwamz telefonu zwalniając miejsce, bo do zdjęć i tak mam dostęp online, właśnie przez folder "Archiwum".