Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Cloud codziennie synchronizuje

(Temat utworzony: 05-10-2020 06:58 PM)
496 Wyświetlenia
Dollar7
Explorer
Opcje
Dzień dobry, odkąd jestem z samsungiem od pierwszej generacji nic mnie jeszcze tak nie wyprowadziło z równowagi jak OneDrive. Wcześniej działające bez żadnej omyłki samsung cloud stało się nagle największym wrzodem. Nakazali mi przenieść wszystko do OneDrive, dostałem 15GB w prezencie co łącznie daje 20GB z podstawowym pakietem (dziękuję ślicznie). Moja galeria ma ponad 30gb ale dziwnym trafem zsynchronizowało się tylko 12gb, przy okazji usuwając starsze zdjęcia. Od trzech tygodni synchronizuje codziennie od rana do wieczora, nie wiem czego on tam jeszcze *****, ale moje nadzieje na odzyskanie zdjęć już minęły. 11gb transferu i 20% baterii dzień w dzień. Też tak macie? Usuwam OneDrive bo już zaczynam drgawek dostawać 
Jest jakiś inny hosting z automatyczną synchronizacją? 
0 Like
15 Odpowiedzi
W83
Explorer
Opcje
Tam na samym dole jest opcja "w zamian użyj samsung cloud".
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Prawdopodobnie wystąpił jakiś błąd w trakcie synchronizacji. Czy próbowałeś wyłączyć i ponownie włączyć telefon? Jeżeli mimo wszystko szukasz alternatywy to przyjrzyj się usłudze Google Photos.

0 Like
Dollar7
Explorer
Opcje
No tak, mógłbym jeszcze korzystać z samsung cloud ale niedługo wyłączają tę usługę, po co mam się martwić później jak mogę teraz wszystko przenieść.
0 Like
kadoo
Journeyman
Opcje
wyłącz synchronizację z OneDrive jeżeli zależy Ci na zdjęciach. usługa robi z nimi co chce.
wrzuć zdjęcia google. tam dopóki nie usuniesz będzie każde zdjęcie które zrobisz.
obniżona jakość jest bez limitu. za 200GB zapłacisz 14 zł miesięcznie
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kadoo  napisał(a):
wyłącz synchronizację z OneDrive jeżeli zależy Ci na zdjęciach. usługa robi z nimi co chce.

Co masz na myśli? Korzystam z usługi OneDrive od wielu lat i nigdy nic złego nie stało się z moimi danymi.

0 Like
kadoo
Journeyman
Opcje
błędy w synchronizacji albo nawet dwutygodniowe opóźnienie w synchronizacji dyskwalifikuje dla mnie OneDrive jako backup zdjęć.
nie ma natomiast żadnych problemów z synchronizacją plików na kompie. tam działa to idealnie, prawie w czasie rzeczywistym
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Błędów zdarzają się bardzo rzadko. Co do opóźnienia w synchronizacji to w przypadku OneDrive nie występuje. Mam za to problemy z opóźnieniami z synchronizacją Google.

0 Like
Dollar7
Explorer
Opcje
Dzień dobry, mam zagwozdkę dotyczącą synchronizacji onedrive z galeria w telefonie. Niby wszystko jest włączone w ustawieniach ale każdy filmik z osobna muszę pobierać aby go mieć na telefonie. Jest może opcja synchronizacji wszystkiego z clouda do pamięci telefonu?
Pozdrawiam 
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dollar7   Dzień Dobry

W zaistniałej sytuacji niech Pan wybierze kolejno: Ustawienia -> Konta i kopia zapasowa -> Zarządzenie kontami -> Konto microsoft -> przechowywanie multimediów