Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SamHealth źle wykrywa czas snu.

(Temat utworzony: 29-07-2022 07:57 AM)
804 Wyświetlenia
tombadil
Student
Opcje
Dziś podczas sprawdzania danych snu natknąłem się na takiego babola, nie wiem czy to kwestia błędu, czy jakichś pokrętnych algorytmów, ale pokazuje mi 3h snu pomimo czasu snu ponad 6 godzin. Opaska fit2 pokazuje mi prawidłowy czas. Ostatecznie rzeczywiście się czuję jakbym nie pospał długo, ale coś mi tu nie gra, bo realnie spałem od ok północy do 7.10.

Po zamknięciu aplikacji i synchronizacji czas dalej jest 3h.

Bug?

image

0 Like
11 Odpowiedzi
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Prześpij się jeszcze raz z opaską i zobacz czy ten błąd się powtórzy. Możliwe że to aplikacja coś źle wylicza.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tombadil  Dzień Dobry

Problem dotyczy opaski fit? Proszę podać dokładny model

0 Like
tombadil
Student
Opcje
Sm-r220
Dotyczy zarówno opaski jak i aplikacji samsung health.
Do tej pory opaska mierzyła dane niedokładnie bądź wcale, zaś dziś aplikacja wskazuje dane odmienne od opaski.
W załączniku odczyt tego samego snu, ale z ekranu opaski.20220729_093453_5781_1659080095.jpg20220729_093525_5782_1659080128.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tombadil  Naturalnie o śnie decyduje nasz ruch w trakcie snu i ciężko ocenić wstecz, co mogło się wydarzyć. Mogło być na tyle dużo ruchu że nie zarejestrował zegarek snu. Proszę dalej obserwować  sytuacje czy będzie się powtarzać.

Jeżeli nadal będzie problem  proszę zgłosić wówczas błąd przez aplikacje Galaxy Wearable znajdzie Pan zakładkę Kontakt z Nami.

Skifi89
First Poster
Opcje
Witam odświeże temat mam podobny problem ale tym razem watch5 pro całkiem co Innego pokazuje zegarek a całkiem co innego aplikacja na telefonie
0 Like
Skifi89
First Poster
Opcje
Zapis tego samego snu z zegarka oraz tego co pokazuje aplikacja .zapis z zegarka wydaje się prawidłowy a to co pokazuje aplikacja na telefonie to totalna bzdura problem występuje od kilku dniScreenshot_20231106_233558_shealth_1000007216_1699310160.pngScreenshot_20231106_233546_Samsung Health.jpg
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@PrzemekM@kamil40013, jak u was sprawa wygląda?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Skifi89, Nie zauważyłem u siebie takiego problemu. Telefon i zegarek pokazują te same wartości czasu snu. Czy próbowałeś ponownie uruchomić oba urządzenia ? Wygląda to na problem z synchronizacją danych.

Skifi89
First Poster
Opcje
Próbowałem kilkakrotnie .Mam wrażenie że problem zbiegł się wraz z aktualizacją do androida 14 która miała u mnie miejsce również kilka dni temu posiadam s23ultra 12/512 jedyne co rzuca mi się w oczy że health conect jest wyłączony ale nie mam pewności czy przed aktualizacja był domyślnie włączony
0 Like