12-03-2023 06:10 PM
Przez przypadek zorientowałem się, że w trybie gry telefon nie informuje o połączeniach przychodzących, ani wizualnie ani dźwiękowo. Po wejściu w informacje o połączeniach jest informacja o nieodebranych połączeniach.
Czy ktoś spotkał się z podobną przypadłością?
Nie jest to kwestia konkretnej gry, w jakiejkolwiek telefon zachowuje się podobnie. Restart nie pomaga, zmiana ustawień powiadomień nic nie zmienia. Zmiana na wifi calling i znów na sieć komórkową nic nie zmienia.
12-03-2023 06:17 PM
Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.
[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM
12-03-2023 06:44 PM
nie zmieniło to sytuacji. Dalej w grach telefon nie informuje o przychodzących połączeniach
12-03-2023 06:58 PM
12-03-2023 07:08 PM
To był mój pierwszy podejrzany. W tryby i procedury nie mam nic ustawionego. Gdzie jeszcze może być jakikolwiek tryb ustawiany dla gier?
12-03-2023 07:20 PM
12-03-2023 07:39 PM
musiałem zainstalować game launcher, rzeczywiście domyślnie włącza się przy starcie gry. Wcześniej nie był zainstalowany, więc nie było jak tego stwierdzić. Jeżeli ktoś zna sposób, który wyłączą tę wspaniałą opcję permanentnie, uniemożliwia grze włączanie takiego trybu, będę niezwykle wdzięczny. Wiem już dlaczego tak się dzieje, teraz chciałbym wiedzieć jak to wyłączyć. Wyłączenie w game launcher działa tylko do momentu uruchomienia gry, która automatycznie sobie włącza tryb priorytetowy.
12-03-2023 07:46 PM
a teraz w każdej grze oddzielnie trzeba wyłączać tryb priorytetowy i połączenia przychodzące działają.
Dziękuję za podpowiedzi, to było bardzo pomocne.