29-12-2022 08:18 PM — edytowano 29-12-2022 08:20 PM
Cześć,
od paru dni mam problem z aplikacją Microsoft EDGE. Od długiego czasu korzystam i na laptopie z Edge i na Androidzie. Zawsze wszystko było ok. Teraz od kilku dni po wejściu w edge, apka się zawiesza i wywala crasha. Czasem przy wpisywaniu adresu, czasem przy ładowaniu strony, a po wejściu w historie czy zapisane kolekcje za każdym razem.
Próbowałem czyścić cache telefonu z poziomu recovery, wykorzystałem opcje "Repair apps", wielokrotnie czyściłem dane Edge, kilka razy reinstalowałem. Próbowąłem nie włączać synchronizacji upatrując w niej problem, ale to tez nic nie dało. Instalowałem też starsze wersje EDGE, nic, dalej crashe za każdym razem. Żeby było ciekawiej, identyczny problem mam na drugim, służbowym Galaxy A13. Dziś nawet zaktualizował się do Androida 13 i dalej to samo.
Spotkał się ktoś ? Tylko MS EDGE. Chrome działa bez zarzutu. Nie wiem już gdzie upatrywac przyczyny, a factory reset z tego powodu nie mam zamiaru robić - choć nagłe uszkodzenie OS na dwóch różnych telefonach byłoby bardzo dziwnym zbiegiem okoliczności.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
31-12-2022 10:42 PM
Cześć,
dziękuje wszystkim za zaangażowanie.
Ostatecznie wydaje się, że pomogło wywalenie z poziomu EDGE na Windowsie wszystkich "Kolekcji", które miałem utworzone. Chyba były jakieś błędy przy synchronizacji. Po usunięciu "Kolekcji", poownej synchronizacji dwóch telefonów z kontem MS, EDGE jeszcze sie nie wywalił. Dziwna sprawa, ale rozwiązanie pasowaloby do zróżnicowania środowiska, w którym crash występował.
Wszystkiego dobrego w nowym roku!
29-12-2022 08:59 PM
@pagolik Wygląda na błąd po stronie aplikacji. Zgłoś go do twórcy aplikacji.
29-12-2022 09:58 PM
29-12-2022 11:30 PM
Korzystam z przeglądarki Edge i nie zauważyłem żadnego problemu. Co prawda korzystam z innego telefonu więc możliwe, że problem dotyczy konkretnego modelu. Podstawowe kroki już wykonałeś więc pozostaje zaczekać na aktualizację przeglądarki lub możesz jeszcze przywrócić ustawienia fabryczne. Niestety nie mogę jednak zagwarantować, że to rozwiąże problem.
30-12-2022 09:01 AM
@pagolik Cześć
Ja również korzystam z tej przeglądarki i nie ma z nią żadnych problemów przy czym mam również inny model telefonu. Rzeczywiście dziwna sytuacja 🤔
31-12-2022 10:42 PM
Cześć,
dziękuje wszystkim za zaangażowanie.
Ostatecznie wydaje się, że pomogło wywalenie z poziomu EDGE na Windowsie wszystkich "Kolekcji", które miałem utworzone. Chyba były jakieś błędy przy synchronizacji. Po usunięciu "Kolekcji", poownej synchronizacji dwóch telefonów z kontem MS, EDGE jeszcze sie nie wywalił. Dziwna sprawa, ale rozwiązanie pasowaloby do zróżnicowania środowiska, w którym crash występował.
Wszystkiego dobrego w nowym roku!
01-01-2023 07:22 AM
@pagolik świetnie, dziękujemy za informacje i Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku 😃