Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Różowa poświata

(Temat utworzony: 25-01-2024 05:48 PM)
2329 Wyświetlenia
J4n94
Explorer
Opcje
Zauważyłem dziwny problem w aplikacji dysk, zdjęcia i gmail we wszystkich wymienionych występuje różowa poświata to samo dzieje się w trybie jasnym w innych apkach problem nie występuje

image

0 Like
Przejdź do rozwiązania
49 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Leicibaw  Witam 

Na zrzucie tego dokładnie nie widać ale w trybie ciemnym tło nie jest całkowicie czarne.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę wejść w
- USTAWIENIA
- TAPETA I STYL
- PALETA KOLORÓW
Tu proszę włączyć paletę kolorów i wybrać zastosuj, a po chwili ją wyłączyć.1713848757099.jpg
Opcje

Cześć,

od kilkunastu dni posiadam S24 Ultra  i jakoś wczoraj zauważyłem, że w aplikacjach Google (np chrome, gmail itd) zmienił się motyw tych aplikacji na lekko różowy.

Nic nie zmieniałem w tej kwestii. Na innych telefonach np przycisk "Utwórz" na gmailu jest szary, a w S24 Ultra na początku było wszystko normalnie, a teraz te przyciski są różowawe.   W innych aplikacjach kolory są OK, tylko wszystko od Googla zrobiło się różowawe, wchodzę np w mapy google to kliknięciu w swój awatar tło zawsze było szare pod napisami, teraz to jest taki szaro-różowy.

Mam jeszcze kilka innych Samsungów i na każdym kolory są, ok szary to szary i tyle. Tylko tutaj jakieś różowe coś się pojawia

-Próbowałem motyw systemowy przełączać pomiędzy jasnym / ciemnym - bez różnicy

-próbowałem wyłączyć ochronę wzroku - nic to nie daje

-zmiana trybu ekranu żywy / naturalny itd to też nic nie zmienia

-próbowałem zmieniać paletę kolorów w tapera i styl, ale nic to nie daje, generalnie zawsze mam tą opcje wyłączoną i korzystam z domyślnych kolorów

Uruchamiam np brave (przeglądarka też opartao chromium) - wszystkie kolory są OK

uruchamiam chrome i menu jest lekko różowe...    nie dotyczy to treści bo same treści w przeglądarce są normalne, tylko interfejs jest lekko różowy.

Czy macie jakieś pomysły jak to naprawić ? Nie chciałbym resetować telefonu do ustawień fabrycznych przez taką pierdołę, dopiero co go kupiłem i skonfigurowałem 😞   Nie przywracałem żadnej kopii zapasowej

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
0 Like
Opcje

Niestety nic to nie pomogło 😞

Dodam, że problem występuje zarówno dla "zwykłych aplikacji" jak i tych z sejfu, a tam przecież mam je oddzielnie, inaczej skonfigurowane.  A w tym samym momencie zrobił się różowe 😞

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@tBioCjCd2FVi8j6v4JGu@Leicibaw, sprawdźcie również rozwiązania podane w tym wątku.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Opcje

Ufff, dziękuje za pomoc. 

Co pomaga: 

- USTAWIENIA
- TAPETA I STYL
- PALETA KOLORÓW

włączył i wyłączyć, ale trzeba co najmniej kila razy na różne kolory zmieniać, najlepiej po zastosowaniu zmian sprawdzać np chrome czy interfejs się zaktualizował czy nie.

U mnie dopiero przy 3 czy 4 zmianie to "zaskoczyło" i aplikacje google zmieniły kolor, po wyłączeniu tego mam teraz wszystko normalnie- szare! :face-with-tears-of-joy:

Dziękuję za szybką pomoc

DandekXXX
Journeyman
Opcje
Mam problem z kolorami w aplikacjach Google. Wcześniej miałem ciemnoszare tło, ale teraz wszystko ma fioletowy odcień.
kantek
Pathfinder
Opcje
Ustawienia > Tapeta i styl > Paleta kolorów > Paleta kolorów > Wyłącz
0 Like
DandekXXX
Journeyman
Opcje
Dziękuję bardzo, nie testowałem tego bo miałem ustawione na szarą paletę kolorów ale po wyłączeniu palety kolorów i ponownym jej włączeniu już tak się nie dzieje.
0 Like