19-02-2018 09:45 AM – ostatnio edytowany 14-06-2020 11:07 PM przez EwaK
Cześć. Wczoraj robiłam restart systemu tel. W Samsung Gear przed restarem utworzyłam kopie danych. Po zainstalowaniu S Health wyskakuje komunikat o przywrócenie danych. I na tym się kończy. Program nie przywraca danych, proces przywracania trwa w nieskończoność. Nie wyskakują żadne błędy, po prostu przywracanie nie kończy się. Reinstalowałam aplikacje, przywracałam ponownie dane w Samsung Gear, zostawiłam przywracanie na całą noc i nic. Wcześniej wszystkie dane przywracało w parę minut. Da się coś z tym zrobić ? Mam tam dane zbierane przez ostatni rok, nie chce tego stracić.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
19-02-2018 04:27 PM
19-02-2018 11:01 AM
19-02-2018 12:58 PM
Naturalnie. Robiłam to nie raz. Nie da się z poziomu S Health zrobić kopii zapasowej. Robi się ją w aplikacji Samsung Gear na konto Samsunga która zapamiętuje dane zainstalowanych aplikacji. W normalnym trybie wygląda to tak, że instalujesz aplikacje SG, tam przywracasz dane, następnie instalujesz SH i przy pierwszym odpaleniu wyskakuje coś w stylu 'znaleziono kopie zapasową, czy przywrócić'. Zwykle wybierając tą opcję w parę minut miałam dane z powrotem. Teraz te dane 'ściągają się' ale proces nie ma końca i finalnie nie mam nic danych. W przypadku włączonej synchronizacji (a włączona jest) wydaje się, ze synchronizuje tylko dane z zegarka, który jest pusty na tą chwilę (trzeba przywrócić ustawienia fabryczne zegarka by móc sprawować go z tel). Gdy robię 'ręcznie' synchronizację z poziomu SH potwierdza mi, że synchronizacja zakończona, a danych jak nie było tak nie ma. A moją kopie zapasową widzę w aplikacji SG.
19-02-2018 04:00 PM
19-02-2018 04:10 PM — edytowano 19-02-2018 04:16 PM
Ok, wyczyszczenie pamięci aplikacji poskutkowało. Pasek przywracania danych doszedł do końca i zakończył proces. Niestety przez ostatnie 2 tygodnie miałam problem z Bluetooth (stąd restart telefonu) i nie mam z tych dwóch tygodni danych. Przed restartem telefonu włączyłam na chwilę Bluetooth i ściągnęło mi dane z tego okresu, widziałam je. Lecz teraz ich nie mam w statystykach. Możesz mi powiedzieć co robię źle? Jak dobrze zrobić kopie danych z SH? Za pierwszym razem jak musiałam zrestartować tel zrobiłam tylko w SH 'synchronizuj dane' . Nie utworzyłam kopii danych w S Gear. Po ponownym zainstalowaniu aplikacji S Health wybrałam 'synchronizuj teraz' nie odzyskałam już danych. Jak to poprawnie zrobić? Dopóki nie znajdę problemu w tel skąd te problemy z Bluetooth niestety raz na jaką czas czeka mnie restart telefonu i zawsze jest jedna wielka niewiadoma z tymi danymi.
19-02-2018 04:27 PM
20-02-2018 02:37 PM — edytowano 20-02-2018 02:40 PM
Bardzo mi pomogłeś, dziękuję. Dodam tylko, że problem dotyczył zegarka Samsung Gear fit 2, a smartfon to LG G2.
23-12-2019 08:24 PM
23-12-2019 08:36 PM — edytowano 23-12-2019 08:37 PM
@wasyl666 nie pij więcej przed pisaniem na społecznościówkach. Wyrwałeś się nie wiadomo skąd i bredzisz.
A swoją drogą to nagroda ci się należy. "ZŁOTA ŁOPATA" - za odkop tematu sprzed 2 lat.
17-11-2023
05:11 PM
– ostatnio edytowany
20-11-2023
08:10 AM
przez
OleksiiA
Witam, wyczyściłem dane aplikacji samsung health i po tym zauważyłem że się nie zapisaly kroki itp. Na profilu były odznaki to myślałem że jest na moim koncie to a tu nic.. teraz patrzę że synchronizacja wyłączona, da się to przywrócić?