Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Przenoszenie aplikacji na kartę sd/ s9+

(Temat utworzony: 15-05-2019 06:43 PM)
11130 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Witam

Chciałbym się dowiedzieć jak przenieść aplikacje na kartę sd na s9+. Wiem, że było to możliwe na androidzie 8, ale na OneUi nie mam pojęcia ,jak to  zrobić. Dodatkowo nie mogę trzymać filmów na karcie sd, tylko zdjęcia. Proszę o pomoc.

Przejdź do rozwiązania
17 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  Masz jakiś pomysł ?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Widocznie ten model telefonu nie obsługuje przenoszenia aplikacje na kartę pamięci. Nic innego poza tym nie przychodzi mi do głowy.

0 Like
Vikie
Journeyman
Opcje
próbowałam wymuszenie w opcjach programisty ale to też nic nie dało. Najwidoczniej oprogramowanie rzeczywiście nie przewiduje przenoszenia aplikacji na kartę pamięci. Szkoda, ale trudno się mówi.
0 Like
Arek420
First Poster
Opcje
Po włączeniu opcji wymuś zezwalanie na aplikacje w pamięci zewnętrznej w opcjach programistycznych będziesz mógł przenosić każdą aplikacje na kartę pamięci pozdrawiam :winking-face:
0 Like
laba21
First Poster
Opcje
Witam , chciałem się dowiedzieć czy da radę ustawić kartę pamięci jako pamięć domyślną w samusng a53? Jeśli tak to jak?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@laba21 Witam. Pamięcią domyślną zawsze jest pamiec tefonu, jedynie pamięć karty możemy ustawić jako domyślną przy zapisie zdjęć z aparatu.Screenshot_20220902-190258_Camera.jpg
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz również przenieść niektóre aplikacje lub ich część na kartę pamięci. Od dewelopera zależy czy udostępnia taką możliwość dla swoich aplikacji.

Mighn
Big Cheese
Opcje
Możesz w opcjach programistycznych wymusić zgodę na instalacje aplikacji na karcie pamięci, ale osobiście nie polecam - karta jest znacznie wolniejsza od pamięci wbudowanej a do tego czesc aplikacji może źle działaćScreenshot_20220902-235610_Settings_4112_1662155770.png