Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przechowywanie multimediów s22u

(Temat utworzony: 28-10-2022 12:57 AM)
359 Wyświetlenia
gin555
First Poster
Opcje
24.10 czyli 3 dni temu wpadła aktualizacja do 13tki. Od tego momentu na telefonie nieprawidlowo działa, a raczej nie działa aplikacja systemowa "przechowywanie multimediów" oraz znika co jakiś czas pamiec domyślna na kilka sek. 
Przykładowo robiąc zdjęcie, po pierwszej klatce wyskakuje komunikat "aplikacja przechowywanie multimediów wciąż przestaje dzialac" aparat się zawiesza, czasami zapisuje to zdjęcie a czasami nie. Najbardziej niepokojące jest znikanie informacji o domyślnej pamięci, na kilka-kilkanascie sek. 
Robiłem wipe cache, repair apps. I żadnej poprawy. 
Pomóżcie. 

0 Like
9 Odpowiedzi
w771109
Explorer
Opcje
Mogę się podpiąć, u mnie coś podobnego, mianowicie znika mi pamięć strony internetowej, dokładnie banku, przeskakuję do innej aplikacji, dokładnie excella, wracam do strony banku - a to strona logowania - czyli nie trzyma strony we pamięci.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W takim wypadku zalecam przywrócić ustawienia fabryczne bez wgrywania kopii zapasowej. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

gin555
First Poster
Opcje
Tak, rewelacyjna podpowiedź. Telefon za 6000. Fajerwerki przy aktualizacji. A jedyna porada to przywracanie ustawien fabrycznych, po których trzeba siedzieć z kwadratową głową pol dnia i instalowanie wszystkiego, uzupełniania kont itp.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gin555, możesz zaczekać na kolejną aktualizację, ale nie mamy gwarancji, że rozwiąże problem. Wybór należy do Ciebie. Jeżeli się zdecydujesz na reset to koniecznie daj znać czy problem ustąpił.

gin555
First Poster
Opcje
A jakbym się zdecydował na oddanie telefonu?! Nie działa, nie ma wsparcia, zasadniczo trochę oszustwo bo kupuje się telefon premum i chce się mieć premium, jakbym zakładał że sam się będę martwił o prawidłowe działanie urządzenia to kupił bym połowę tańszego chińczyka bez suportu.
Fajne stwierdzenie. Kupiłeś to sobie radź. Resetuj bujaj się, twoja sprawa.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gin555, nie do końca rozumiem co masz na myśli pisząc, że chciałbyś oddać telefon. Możesz reklamować telefon w ramach gwarancji producenta lub w ramach rękojmi sprzedawcy. Wybór roszczenia należy do Ciebie.

gin555
First Poster
Opcje
Nie ma co rozumieć. Irytujące jest brak rozsądnego wsparcia programowego. Jedyna podpowiedź to factory reset co jest chore. Czy aby nie lepiej zdiagnozować co się stało że jeden proces nie działa lub wprowadzić działanie naprawcze w postaci ponownej aktualizacji z nadpisaniem plików systemowych ? Telefon nie jest dla mnie zabawką tylko służy to pracy. Kto mi zwróci czas potrzebny na ponowne instalowanie wszystkiego ? Co mam używać jak teoretycznie tel wyląduje w serwisie ?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gin555, możesz zwrócić się do punktu serwisowego z  prośbą o pomoc. Podejrzewam, że telefon zostanie przywrócony do ustawień fabrycznych. Odnośnie urządzenia zastępczego to musisz pytać w konkretnym punkcie serwisowym.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

gin555
First Poster
Opcje
Ok. Jestem zadowolony z pomysłów. Co mnie podkusiło żeby kupować samsungi, w flip3 odkleja się ta folia na zgięciu, wyglada jak pekniety ekran, w s22u oprogramowanie czyni cuda. Po latach omijania samsunga powrót był błędem. Jak sobie przeanalizowałem wcześniejsze tel premium to tylko z samsungami był problem. To tak ku przestrodze na przyszłość.
0 Like