Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Procedura wykonująca połączenie

(Temat utworzony: środa)
122 Wyświetlenia
Crusier
Journeyman
Opcje

Witam,

Szukałem i nie znalazłem więc pytam. Czy można stworzyć procedure, która wykona połączenie z numerem telefonu(brama wjazdową z numerem sim). O ile łatwo jest stworzyć co ma wyzwalać procedure to nie znalazłem konkretu w postaci " wykonaj połaczenie"
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Crusier
Journeyman
Opcje
A jednak się dało. Wykorzystałem polecenie Pytanie Bixby i tam wpisałem polecenie "call Brama". I teraz gdy mój telefon jest połączony poprzez BT z autem i zbliże się na odległość 100m do miejsca zamieszkania telefon wykonuje polecenie bixby i cud Automatycznego otwierania bramy działa

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Można otworzyć aplikacje Telefon lub Wiadomości. W drugim przypadku można wskazać wybrany Kontakt.
0 Like
Crusier
Journeyman
Opcje
Ale to w żaden sposób nie rozwiązuje problemu. Procedura ma wyglądać w sposób nastepujacy: Jeśli 2 warunki są spełnione to zadzwoń na numer 73X XXX XXX
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, nie ma takiej opcji. Możemy tylko ustawić makro, czyli telefon wykona konkretną kombinacje przyciśnięć, jednak bywa to czasem zawodne i wymaga odblokowanego telefonu. Z ciekawości: nie ma lepszego sterowania Bramą niż dzwonienie do niej? Spotkałem się z wysyłaniem SMS do alarmu, żeby go rozbroić, ale dzwonienie do bramy. Szczere mówiąc jest to dosyć niebezpieczne.
0 Like
Crusier
Journeyman
Opcje
Pomijając kwestie bezpieczeństwa, które sam zgłaszałem gdy takie rozwiązanie miało być zastosowane to trochę szkoda że nie idzie zrobić takiej procedurki
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
A bramą da się sterować inczaj niż przez nr. Tel.? Np. Przełącznik?
0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje

Witam
Takiej procedury jak chcesz niestety nie da się ustawić. Możesz sprawdzić tą:

OleksiiA_0-1746691871193.png

0 Like
Rozwiązanie
Crusier
Journeyman
Opcje
A jednak się dało. Wykorzystałem polecenie Pytanie Bixby i tam wpisałem polecenie "call Brama". I teraz gdy mój telefon jest połączony poprzez BT z autem i zbliże się na odległość 100m do miejsca zamieszkania telefon wykonuje polecenie bixby i cud Automatycznego otwierania bramy działa