11-04-2019 06:03 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, mam taki problem ze starego S7EDGE przeniosłem zdjęcia i filmy na dysk zewnętrzny, zakupiłem Note9 i przegrałem zdjęcia do pamięci wew. tel. a później przeniosłem na kartę micro sd. No i właśnie tutaj jest problem ponieważ jest wszystko wymieszane, sortowanie wg. daty nie pomaga. Czy ktoś ma pomysł jak mogę zgrać te zdjęcia aby w galerii telefonu były wyświetlane wg. daty zrobionych zdjęć?
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
10-08-2019 11:21 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy zauważyliście u siebie, że galeria zdjęć nie radzi sobie z poprawnym sortowaniem zdjęć?
Chodzi o to, że w folderze aparatu jest wszystko ok, kolejność tak jak wykonuje zdjęcia.
Ale np. w folderze snapseed zdjęcia po edycji są w losowej kolejności. Sprawdziłem, że data, godzina i nazwa są identyczne jak te oryginalne (tak powinno być). Mimo tego galeria Samsunga nie sortuje po kolei. Apka wyczyszczona i dalej to samo. Zmieniam opcję sortowania (czyli po nazwie, po dacie). Kolejność się zmienia ale i tak nie jest prawidłowa.
Zainstalowałem sobie Galerię Go od Google i tam jest wszystko ok.
Ps. Polecam Galeria Go. Działa szybko. Jest przejrzysta. Ma fajną opcję automatycznej szybkiej poprawy zdjęcia, która radzi sobie bardzo dobrze i od razu podmienia zdjęcia (więc nie mamy nie potrzebnych duplikatów).
10-08-2019 12:29 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć @SzabelFTN
Jeśli znalazłeś błąd w funkcjonowaniu aplikacji, zgłoś go przez aplikacje Samsung Members z załączonymi logami systemowymi.
Pomoże to inżynierom zdiagnozować sytuacji i przygotować poprawki oprogramowania.
10-08-2019 08:42 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@SzabelFTN napisał(a):Ale np. w folderze snapseed zdjęcia po edycji są w losowej kolejności. Sprawdziłem, że data, godzina i nazwa są identyczne jak te oryginalne (tak powinno być).
Sprawdzałeś zarówno datę utowrzenia i datę modyfikacji ? To też ma znaczenie przy sortowaniu.
10-08-2019 09:29 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak. Kiedy wybiorę po dacie modyfikacji to i tak jest bałagan. A zawsze obrabiam po kolei aby później na kompie też było łatwiej (tam właśnie ustawiam po dacie modyfikacji). Nawet exify sprawdziłem i jest wszystko ok. Dlatego pytam czy to tylko u mnie czy komuś też się to przydarzyło. Najgorsze jest to, że pełen reset aplikacji nic nie dał. Później spróbuje całkiem odinstalować i zainstalować na nowo (choć pewnie się nie da bo to apka systemowa).
Soft oraz apka są aktualne.
W sumie to temat mógłby być do zamknięcia bo Galeria Go od Google działa ok i spełnia moje wymagania.
10-01-2021 02:46 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam, mam problem z Samsungiem s20 - UI 3.0 Android 11
Mianowicie przeglądając wczoraj starsze zdjęcia w galerii Samsung zauważyłem brak niektórych zdjęć czy filmików, zacząłem przewijać i zauważać, iż pliki zapisane z messengera, instagrama, gmaila, facebooka itd nie znadjdują się tam gdzie powinny, tylko wszystkie mają datę utworzenia 9 października 2020.
Przewijając galerie zauważyłem, że na 8000 zdjęć 3000 mają nagle datę 9 października i kolejność losową. Po sobie są zdjęcia z 2018 2019 2020 itd. Na zdjęciach google zdjęcia są w poprawnej kolejności.
Nie znalazłem w ustawieniach sortowania. Mam wrażenie że data utworzenia pliku się nadpisała czy coś.
Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?
Pozdrawiamm
- Tagi:
- S20
10-01-2021 03:30 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy problem wystąpił po aktualizacji oprogramowania do najnowszej wersji? Czy w aplikacji Zdjęcia Google zdjęcia posiadają prawidłową datę utworzenia?
10-01-2021 04:03 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
10-01-2021 04:23 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
10-01-2021 05:00 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Powiem Ci szczerze, że nie wiem czy zaraz po ale wydaje mi sie że nie. Zorientowałem się wczoraj dopiero
10-01-2021 05:01 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Od zawsze zdjęcia te miałem na dysku na telefonie. Zgrywane jeszcze z poprzedniego Galaxy s8