Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z sortowaniem zdjęć

(Temat utworzony: 11-04-2019 06:03 PM)
23526 Wyświetlenia
aranowacki
Explorer
Opcje

Witam, mam taki problem ze starego S7EDGE przeniosłem zdjęcia i filmy na dysk zewnętrzny, zakupiłem Note9 i przegrałem zdjęcia do pamięci wew. tel. a później przeniosłem na kartę micro sd. No i właśnie tutaj jest problem ponieważ jest wszystko wymieszane, sortowanie wg. daty nie pomaga. Czy ktoś ma pomysł jak mogę zgrać te zdjęcia aby w galerii telefonu były wyświetlane wg. daty zrobionych zdjęć?

Pozdrawiam

0 Like
Przejdź do rozwiązania
53 Odpowiedzi
SzabelFTN
Voyager
Opcje

Czy zauważyliście u siebie, że galeria zdjęć nie radzi sobie z poprawnym sortowaniem zdjęć? 

Chodzi o to, że w folderze aparatu jest wszystko ok, kolejność tak jak wykonuje zdjęcia. 

Ale np. w folderze snapseed zdjęcia po edycji są w losowej kolejności. Sprawdziłem, że data, godzina i nazwa są identyczne jak te oryginalne (tak powinno być). Mimo tego galeria Samsunga nie sortuje po kolei. Apka wyczyszczona i dalej to samo. Zmieniam opcję sortowania (czyli po nazwie, po dacie). Kolejność się zmienia ale i tak nie jest prawidłowa. 

Zainstalowałem sobie Galerię Go od Google i tam jest wszystko ok.

Ps. Polecam Galeria Go. Działa szybko. Jest przejrzysta. Ma fajną opcję automatycznej szybkiej poprawy zdjęcia, która radzi sobie bardzo dobrze i od razu podmienia zdjęcia (więc nie mamy nie potrzebnych duplikatów).

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @SzabelFTN 

Jeśli znalazłeś błąd w funkcjonowaniu aplikacji, zgłoś go przez aplikacje Samsung Members z załączonymi logami systemowymi.

Pomoże to inżynierom zdiagnozować sytuacji i przygotować poprawki oprogramowania.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@SzabelFTN  napisał(a):

Ale np. w folderze snapseed zdjęcia po edycji są w losowej kolejności. Sprawdziłem, że data, godzina i nazwa są identyczne jak te oryginalne (tak powinno być).

Sprawdzałeś zarówno datę utowrzenia i datę modyfikacji ? To też ma znaczenie przy sortowaniu.

0 Like
SzabelFTN
Voyager
Opcje

Tak. Kiedy wybiorę po dacie modyfikacji to i tak jest bałagan. A zawsze obrabiam po kolei aby później na kompie też było łatwiej (tam właśnie ustawiam po dacie modyfikacji). Nawet exify sprawdziłem i jest wszystko ok. Dlatego pytam czy to tylko u mnie czy komuś też się to przydarzyło. Najgorsze jest to, że pełen reset aplikacji nic nie dał. Później spróbuje całkiem odinstalować i zainstalować na nowo (choć pewnie się nie da bo to apka systemowa).

Soft oraz apka są aktualne.

W sumie to temat mógłby być do zamknięcia bo Galeria Go od Google działa ok i spełnia moje wymagania.

0 Like
Lars_PL
Student
Opcje

Witam, mam problem z Samsungiem s20 - UI 3.0 Android 11

Mianowicie przeglądając wczoraj starsze zdjęcia w galerii Samsung zauważyłem brak niektórych zdjęć czy filmików, zacząłem przewijać i zauważać, iż pliki zapisane z messengera, instagrama, gmaila, facebooka itd nie znadjdują się tam gdzie powinny, tylko wszystkie mają datę utworzenia 9 października 2020.

Przewijając galerie zauważyłem, że na 8000 zdjęć 3000 mają nagle datę 9 października i kolejność losową. Po sobie są zdjęcia z 2018 2019 2020 itd. Na zdjęciach google zdjęcia są w poprawnej kolejności.

Nie znalazłem w ustawieniach sortowania. Mam wrażenie że data utworzenia pliku się nadpisała czy coś.

Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?

Pozdrawiamm

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy problem wystąpił po aktualizacji oprogramowania do najnowszej wersji? Czy w aplikacji Zdjęcia Google zdjęcia posiadają prawidłową datę utworzenia?

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
A czy jest to możliwe że 9 października pobierałeś zdjęcia z chmury?
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Generalnie to na problemy z błędnym wyświetlaniem się zdjęć na podstawie daty modyfikacji polecam aplikację: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.duong.picturemanager Pomaga ona jedynie gdy w nazwie pliku mamy zaszytą datę i godzinę. W przypadku zdjęć z komunikatorów niestety data nie jest zapisywana automatycznie w nazwie i musiałbyś ręcznie edytować datę modyfikacji do właściwej.
0 Like
Lars_PL
Student
Opcje

Powiem Ci szczerze, że nie wiem czy zaraz po ale wydaje mi sie że nie. Zorientowałem się wczoraj dopiero

0 Like
Lars_PL
Student
Opcje

Od zawsze zdjęcia te miałem na dysku na telefonie. Zgrywane jeszcze z poprzedniego Galaxy s8

0 Like