Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z przesyłaniem w filmów w app

(Temat utworzony: 28-09-2022 07:49 PM)
1563 Wyświetlenia
Long1967
Pioneer
Opcje
Witam , mam problem  z fold 4 , po nagraniu filmu  , jakość w odtwarzaczu jest super,  ale gdy wysyłam za pomocą messenger czy WhatsApp film jest ciemny maksymalnie , nie wiem o co chodzi  , pierwszy raz mam coś takiego czy to wina tego fold 4 czy inna , ma ktoś taki problem 
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Tak, wiem, że to wina apki. Rzadko wysyłam jakieś filmiki, więc za bardzo mi to nie przeszkadza 🙂
mordziatypany
Navigator
Opcje
Witam, mam mega duzy problem u siebie na s22 jak i telefonie zony s23. Filmy 4k nagrywane czy w 30 klatkach czy 60 przeslane whatsapem wygladaja tak paskudnie, ze to az nie moze byc prawda. Jedno wielkie ziarno przekladane pikslami. Dla porownania ten sam film wyslany z iphona i jeszcze 2 chinskich telefonow wyglada normalnie. Oczywiscie jakosć jest troszke okrojona ale nie tak jak w przypadku samsungow. Dodam tylko ze miesiaciac temu wysylalem filmy w 4k 60 klatkach whatsapem i jakosc byla zyleta. W ustawieniach whatsapa mam zaznaczone zeby wysylal z najlepsza jakoscia. Ograniczenie danych na tel mam wylaczone. Film wysylany przy pomocy lte jak i wifi. Nizej udostepniam screen z filmu 

image

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Sprawdzałeś rozmiar pliku? W moim przypadku wielokrotnie z samsunga poprostu na WhatsApp zbijano jakość większych plików zaś na IPhone zbijano ich czas trwania. Może, to też wynikac z optymalizacji aplikacji pod system Android. Może format pliku np. Nie jest przez WhatsApp idealnie dopasowany. Być może WhatsApp nie obsługuje formatu HECV jeśli takowy masz w ustawieniach aparatu, więc zalecam sprawdzić i polecam wysłać nowy film najlepiej krótki 4k w 60 klatkach czas trwania jakieś 60 sekund na obiekcie, który nie będzie wachał np. Środek domu. Polecam nagrać te dwa same obiekty przez 30 sekund zapisane w formacie HECV oraz automatycznym i wysłać obydwa na WhatsApp i sprawdzić, w którym formacie jakość będzie gorsza.
0 Like
mordziatypany
Navigator
Opcje
Filmy zapisuje mi w formacie .mp4 plik 30 sekundowy wazy 300 mb po wrzuceniu do whatsapa konwertuje go na 5 mb i zeby bylo smieszniej ten sam film wyslany kablem do xiaomi i przeslany z xiaomi przez whatsapa wazy juz 20 mb i wyglada zupelnie nornalnie
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Czy problem występuje również w innych rozdzielczościach? 🧐

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Krisu84
Journeyman
Opcje
Witam czy ma ktoś problem z filmami na mesneger WhatsApp jak przesyłam jakosc jest tragiczna tak wiem że messenger obniża ale mam w domu 3 telefony inne i na samsung jakos tragedia 
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj ponownie zainstalować aplikacje, w których występuje problem. Jeżeli to nie pomoże to warto zgłosić błąd do dewelopera aplikacji. Możliwe, że konieczna jest aktualizacja aplikacji.

Krisu84
Journeyman
Opcje
Nie pomogło
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje

Im wyższej jakości dasz film do mess albo Whatsappa (kto tego jeszcze używa?) Tym bardziej film zostanie zmasakrowany. Jedyna opcja to wrzucać na youtube i wklejać linki.

0 Like
Nomysz058PL
Voyager
Opcje
Zawsze komunikatory zewnętrzne obniżają jakość filmu na WhatsApp jest opcja wysłania w jakości HD, która jest czasami przydatna.
0 Like