Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z Google Discover S22 ultra

(Temat utworzony: 05-06-2023 06:16 PM)
1943 Wyświetlenia
TomekPWR
Pioneer
Opcje
Witam, mam problem. Z google Discovery nie mogę, przejść na żadną wyświetlaną stronę. Nie linkuje. Jak to naprawić?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć. Po pierwsze możesz sprawdzić czy/która przeglądarka internetowa jest ustawiona jako domyślna. W tym celu przejdź kolejno do Ustawienia-> Aplikacje->Wybierz aplikacje domyślne. Jeśli masz więcej niż jedną przeglądarkę, spróbuj wybrac inną, niż ta, z której korzystasz. Jeśli w tym miejscu wszystko się zgadza, to spróbuj usunąć dane aplikacji Google. Przytrzymaj palec na ikonie aplikacji i kliknij w "i". Następnie odszukaj zakładkę "Domyślna pamięć" oraz wybierz "Wyczyść pamięć".

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

18 Odpowiedzi
Rozwiązanie
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć. Po pierwsze możesz sprawdzić czy/która przeglądarka internetowa jest ustawiona jako domyślna. W tym celu przejdź kolejno do Ustawienia-> Aplikacje->Wybierz aplikacje domyślne. Jeśli masz więcej niż jedną przeglądarkę, spróbuj wybrac inną, niż ta, z której korzystasz. Jeśli w tym miejscu wszystko się zgadza, to spróbuj usunąć dane aplikacji Google. Przytrzymaj palec na ikonie aplikacji i kliknij w "i". Następnie odszukaj zakładkę "Domyślna pamięć" oraz wybierz "Wyczyść pamięć".
TomekPWR
Pioneer
Opcje
Zadziałało. Dzięki
0 Like
popek9
Pioneer
Opcje
Witam

Zauważyłem dzisiaj kolejny problem w moim s21+.
Obie aplikacje mają problem z wyświetlaniem prawidłowych wiadomości.
Google Discovery przestaje działać po kilku minutach od uruchomienia (nie da się przesunąć ekranu w lewo aby w ogóle włączyło się Google Discovery) w związku z czym przełączyłem się Samsung Free jednak i tutaj jest problem. P

o kliknięciu w obojętnie jaki link do artykułu (bez znaczenia jaka to strona internetowa) uruchamia się tylko zakładka polecane, za każdym razem wyświetla się to samo, a nie artykuł, który chciałem przeczytać.

Czyszczenie aplikacji kompletnie nic nie pomaga. Czasami restart telefonu potrafi na chwilę rozwiązać problem, dosłownie na chwilę bo po kilku, max kilkunastu minutach problem wraca.

Zrzut ekranu z włączonym Samsung Free 
image

Zrzut ekranu proponowanych artykułów w Samsung Free 
image

Zrzut ekranu po kliknięciu w obojętnie, który artykuł w Samsung Free
image

Wcześniej używałem upday, ale tutaj również zaczęły się problemy. Podwójne wyświetlanie powiadomień, pełno spamu, który ciągle blokowałem dodając kolejne portale do blokowanych treści. Aż w końcu przestałem korzystać z tej aplikacji.

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę jeszcze spróbować wykonać wipe Cache Partition i Repair Apps według poradnika ->
[Poradnik -> Jak wykonać wipe Cache Partition i Repair Apps]

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
miroON
Big Cheese
Opcje
siemkaa...dlaczego u mn nie ma wyboru między jednym a drugim a tylko jednym ?? czy u mn jest coś nie tak w ustawieniach
Screenshot_20231015_170540_One UI Home.jpgScreenshot_20231015_170849_One UI Home.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@miroON, czy posiadasz zainstalowaną aplikację Samsung Free na telefonie?

0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
no wlasnie nie była zainstalowana ..po instalacji wszystko jest ok ..dzięki )
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@miroON, proszę bardzo. Cieszę się, że problem został rozwiązany.

0 Like
popek9
Pioneer
Opcje
Minąło 6 miesięcy od mojego ostatniego komentarza i nic się nie zmieniło w kwestii korzystania z google Discovery i samaung free. Od samego początku jak tylko wprowadzili zmianę z upday na google Discovery i samaung free. Nic nie działa. Dokładniej to działa czasami zadziała przez kilka minut, Jednak zazwyczaj jest tak, że nie da się w ogóle przesunąć ekranu w lewą stronę tak jakby aplikacja była wyłączona. Problem występuje z obiema aplikacjami. Od wielu miesięcy jest tak samo i nikt nic z tym nie robi.

Włączanie i wyłączanie obu aplikacji nic nie pomaga, usuwanie danych aplikacji nic nie pomaga. Wyłączenie adblocka również nie rozwiązuje problemu.

Już mnie wkur... Ten Samsung, coraz częściej są z nim problemy. Chyba czas przejść do konkurencji. Gdzie nawet ładowanie telefonu jest szybkie, a tutaj Samsung ma wszystko w 4 literach. Konkurencja ma ładowanie powyżej 50 W, a nawet 80 W. A Samsung ledwo 25 W porażka, z ładowaniu bezprzewodowym tak samo, konkurencja ma już 50 W a Samsung ledwo 15 W. ( I to tylko z oryginalną ładowarką bo inaczej to tylko 5 lub 10 W)
0 Like