Witam mam ostatnio problem z tym czatem. Wcześniej działało ładnie wszystko ale padło i dziwne jakieś okno mi się wyświetla ale nie widać co to ma być bo szybko znika. Załączam zrzut jak ktoś by chciał mam filmik. Ogólnie resetowałem aplikacje wiadomości samsunga jak i tej od Google przełączałem się między nimi i chyba wszystkie metody zastosowałem. Pokazuje mi błąd rejestracji ciągle.
Żeby zadziałała rejestracja w appce czat rcs, przy zmianie z Samsunga na Google, musisz, odczekać chwilę, czasem kilka dni nawet. Nie da rady od razu przełączyć się na inną, żeby zadziałało.
U mnie też wiadomości Samsung miały problem z RCS, parę dni działało, później przestawało i tak na okrągło, więc zrezygnowałem i przeszedłem na wiadomości Google i tu RCS działa bez zarzutu.
Orange. Najdziwniejsza to wyskakujące okienko jakieś tam coś powinno być sie wyświetlać a to tylko minie. Dopiero na filmiku na stopkkatde złapałem to okienko.
Ja też jestem w sieci Orange i przy przejściu na wiadomości Google przez chwilę nie było RCS, tak jakby potrzebowało czasu, żeby się zarejestrować w sieci. Wyłącz całkowicie wiadomości Samsung.
Wyłącz aplikacje Samsunga do wiadomości. Czasem Czat RCS potrzebuje nawet 24h, aby załapać zmianę aplikacji, zwłaszcza jak często je przełączasz między sobą.