Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z bluetooth i multimediami - Samsung S8 i S9

(Temat utworzony: 11-03-2019 02:04 PM)
5453 Wyświetlenia
Radek81
Journeyman
Opcje

Witam, 

Być może ma ktoś jakiś pomysł?

Mam problem z bluetooth i multimediami  przy próbie połączenia S8 i S9 z samochodem (Volkswagen Sharan). Wszystko jest w porządku jeżeli chodzi o zestaw głośnomówiący, ale jest problem z muzyką. Przy wykasowaniu zapamiętanego urządzenia i ponownym sparowaniu wszystko działa, natomiast przy każdym ponownym automatycznym połączeniu samochód nie reaguje na multimedia. Sprawdzałem na innych markach telefonów i wszystko działa jak powinno, więc to raczej nie kwestia samochodu. Da się to jakoś naprawić? 

0 Like
Marek80
First Poster
Opcje

Witam,

Mam dokladnie ten sam przypadek w Passacie, udalo sie jakos problem rozwiazac?

Pozdrawiam

0 Like
Radek81
Journeyman
Opcje

Niestety nie i z tego co widzę będzie raczej ciężko 😞 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zostaje wam jeszcze aktualizacja oprogramowania w nawigacji.

@Marek80@Radek81 Czy możecie sprawdzić jaką wersję oprogramowania obecnie posiadacie w nawigacji ? Można, to zrobić przytrzymując "SETUP" przez dłuższy czas do momentu pojawienia się ukrytego menu. Tam powinna znajdować się pozycja "Informacje o oprogramowaniu".

0 Like
Mariusz88
First Poster
Opcje

Coś nowego wiadomo?

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

@Marek80 @Radek81 

Podzielicie się informacją, czy rozwiązaliście utrudnienia?

0 Like
Losium
First Poster
Opcje

Hej, udało mi się zrobić obejście w radiu RNS315, może komuś pomoże . 1. Parujesz standardowo telefon z radiem.

2. Wylaczasz bluetooth w telefonie

3. Włączysz bluetooth w telefonie i klikasz szybko opcje VW connection w telefonie i przełączasz wszystkie suwaki w prawo. 

Jest to uciążliwe , ale działa i można słuchać muzyki poprzez bluetooth.

JPC2
First Poster
Opcje

Problem udało mi się rozwiązać w moim Volkswagen Passacie i Samsung Galaxy S7. Rozwiązanie jest banalnie proste musimy się sparować z samochodem zanim odpalimy silnik. Jeżeli z parujemy telefon po odpaleniu silnika mamy dostęp tylko do rozmów telefonicznych a nie do odtwarzanej muzyki.  Mam nadzieję że u was też to zadziała.

romanneumann
First Poster
Opcje
Miałem ten sam problem w moim VW i smartfonem galaxy s9 plus dual sim.
Przełożyłem kartę do s7 i .... wszystko działa.
Jest to prawdopodobnie problem z protokołem rSAP którego moj s9 nie obsługuje....... jest to skandal , samsung z 2500 zł ?!!!!
0 Like
Bulyy
First Poster
Opcje

Witajcie,  czy jakieś postępy w rozwiązaniu problemu? Mam S9 peugeota 508... raz się łączy i gra 100km, A raz rozłącza się co sekundę i łączy ponownie, bądź nie. Rozmowy przebiegają bez problemu... oprogramowanie RNEG2 peugeota 2.1G, tel android 10 wersja s9dtd7.. ręce opadają.  

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Bulyy telefon posiada założone case lub inne etui?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like