Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z automatyczną weryfikacją telefonu

(Temat utworzony: 23-01-2025 05:57 PM)
249 Wyświetlenia
Michał_C
Journeyman
Opcje
Dzień dobry 

Mam problem z kontem Google na nowym smartfonie Samsung Galaxy M55 5G. Mianowicie w automatycznej weryfikacji telefonu mam podwójnie ten sam model (jak na zrzucie). Jeden jest zweryfikowany moim numerem, a drugi jest bez numeru. Nie wiem jak się pojawił. Skonfigurowałem telefon po zakupie, usunąłem poprzedni telefon z konta, mam teraz w weryfikacji 2 razy ten sam model. Czy ktoś wie jak usunąć dubel, żeby nie wisiał na koncie? 

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Michał_C
Journeyman
Opcje
Temat rozwiązany, dubel sam zniknął na koncie. Wystarczyło poczekać :smiling-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
Michał_C
Journeyman
Opcje
Dodam jeszcze, że konfigurowałem czaty RCS, trochę długo weryfikował numer telefonu, ale po tygodniu zweryfikował i mogę z nich korzystać
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Michał_C Może spróbuj usunąć sprzęty z konta? Trzeba zalogować się do konta na komputerze, następnie wejść w jego zarządzanie. W zakładce "Bezpieczeństwo" można będzie znaleźć listę wszystkich urządzeń, na których zalogowane jest konto Google. Wystarczy później wcisnąć przy nim "USUŃ" bądź "Wyloguj".

0 Like
Michał_C
Journeyman
Opcje
Zrobiłem, jednak dalej mam to samo
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Michał_C Możliwe jeszcze, że masz włączony "Mój Sejf" bądź profil w pracy i przykładowo tam włączoną aplikację Google, gdzie jesteś zalogowany? 

0 Like
Michał_C
Journeyman
Opcje
Hmm.. w moim modelu nie mam Mojego Sejfu, tą usługę kojarzę z A5 2017, który miałem. Profilu służbowego nie mam, to mój prywatny, dodatkowych trybów takich jak Sen, Praca, Kino itp. nie ustawiałem. Wg forum Google muszę zresetować do ustawień fabrycznych telefon
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Michał_C A więc zrób jak każą. Ewentualnie spróbuj jeszcze usunąć najpierw konto Google z telefonu i zobacz co się stanie, a jak to nie pomoże to zrób ten reset fabryczny - ewentualnie o tym zapomnij. Nie wpływa to przecież w żaden sposób na działanie urządzenia.

0 Like
Michał_C
Journeyman
Opcje
Jasne, posprawdzam to jak mi napisali i dam znać oraz tutaj na forum. Albo faktycznie zostawię to spokoju, telefon działa prawidłowo :smiling-face:
0 Like
Rozwiązanie
Michał_C
Journeyman
Opcje
Temat rozwiązany, dubel sam zniknął na koncie. Wystarczyło poczekać :smiling-face: