Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Portfel Google komunikat "Podczas konfigurowania aktywnego konta wystąpił błąd" przy próbie dodania karty

(Temat utworzony: 08-10-2024 03:09 PM)
2396 Wyświetlenia
Astavan
Navigator
Opcje

Witam. Piszę w sprawie problemu z dodaniem karty płatniczej do portfela google. Na moim urządzeniu Samsung Galaxy Z Flip 6 oraz Galaxy Watch 6 przy próbie dodania karty wyskakuje komunikat " Podczas konfigurowania aktywnego konta wystąpił błąd ". Konto bankowe jak i karta płatnicza jest z Banku Millennium. Czy miał ktoś taki problem i wie jak go rozwiązać? 

0 Like
26 Odpowiedzi
Pewu
Explorer
Opcje
Tego nie, ale przy włączeniu NFC u mnie portfel robi dwustopniową autoryzację. Niestety...wydłuża to płatność, trzeba autoryzować biometrią.
0 Like
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć, próbowałeś ponowną instalację portfela google?
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Jest to wprowadzone w celu zwiększenia bezpieczeństwa płatności telefonem.
0 Like
Astavan
Navigator
Opcje
Próbowałem, nie pomaga.
0 Like
Kogo1
Explorer
Opcje
Kiedyś miałam konto w Millennium i też nie mogłam dodać do portfela. Wtedy dostałam informację, że bank nie współpracuje z Google i płacić zbliżeniowo mogłam tylko z aplikacji. Z tego powodu zrezygnowałam. Ale to było jakiś czas temu.
Astavan
Navigator
Opcje
Podobno od jakiegoś czasu jest taka możliwość. Poza tym w tym przypadku chyba nawet to nie ma znaczenia bo komunikat wyświetla się zaraz po włączeniu portfela. Nawet nie ma możliwości dodania karty.
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje
@Astavan Sprawdź dostępność aktualizacji wszystkich aplikacji w Sklepie Play. Dodatkowo przejdź do zakładki Ustawienia -> Aplikacje -> Usługi Google Play -> Uprawnienia i nadaj wszystkie dostępne uprawnienia, szczególnie istotny jest dostęp do Telefonu i SMS-ów.

Ponadto otwórz Ustawienia -> Aplikacje -> Filtrowanie i sortowanie (ikona strzałki na wysokości napisu "Twoje aplikacje") -> Pokaż aplikacje systemowe -> OK. Następnie na tej liście aplikacji wybierz Google Services Framework -> Uprawnienia i tej aplikacji także przydziel dostępne uprawnienia.

Dodatkowo otwórz Sklep Play -> wybierz ikonę swojego profilu w prawym, górnym rogu ekranu -> Ustawienia -> Informacje. Sprawdź tam, czy Twoje urządzenie ma certyfikat Play Protect.

Przejdź także do Ustawienia -> Bezpieczeństwo i prywatność -> Aktualizacje i upewnij się, że żadne aktualizacje nie oczekują na zainstalowanie.
Astavan
Navigator
Opcje
Niestety nie pomogło.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Astavan, rozumiem, że identyczny komunikat dostajesz zarówno na smartfonie, jak i zegarku? Gdzie one zostały zakupione, czy pochodzą z polskiej dystrybucji?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like