Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pomocy problem z aplikacją Mój Sejf po update przez Odin!!!!

(Temat utworzony: 20-09-2018 09:23 PM)
1792 Wyświetlenia
Adam96pl
First Poster
Opcje

Witam, mam problem próbowałem zaktualizować swój Galaxy S8 przez Odin, okazało się że stary odin spowodował mi bootloop, więc spróbowałem na chwilę wgrać root TWRP to nie pomogło, ściągnąłem więc nowego odina i ponownie wgrałem stockowy rom i tym razem mi się udało, telefon "wyszedł" z bootloopa. Pierwszy update zrobiłem z zachowaniem swoich danych wgrywając plik HOME_CSC, następnie ściągnąłem nowszy rom z sammobile i tym razem zrobiłem czysty update wgrywając plik CSC po tych zabiegach roota nie powinno być na telefonie a Mój Sejf i S Health twierdzą, że nie można uruchomić tych aplikacji na zrootowanym telefonie. Proszę o pomoc!!!

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Adam96pl wykonałeś działania niezgodne z zapisem gwarancyjnym, użyłeś custom recovey (za bardzo nie wiem w jakim celu, ale tak to jest gdy robimy coś o czym do końca nie mamy pojęcia  :thinking-face: ) swoje działania opisujesz na oficjalnym forum i po tym wszystkim prosisz o oficjalną pomoc?!

Ja wżyciu bym na takie coś nie wpadł :smiling-face-with-sunglasses:

Jeżeli miałeś gwarancję, to już jej nie masz!!! To nie Odin spowodował problem z funkcjonalnością aplikacji, to twoje działania a dokładniej instalacja TWRP oraz root, które nabiły flagę KNOX!!! :grinning-face-with-one-large-and-one-small-eye:

Napisz do mnie na privie, spróbujemy coś podziałać, lecz nic nie gwarantuję.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Adam96pl wykonałeś działania niezgodne z zapisem gwarancyjnym, użyłeś custom recovey (za bardzo nie wiem w jakim celu, ale tak to jest gdy robimy coś o czym do końca nie mamy pojęcia  :thinking-face: ) swoje działania opisujesz na oficjalnym forum i po tym wszystkim prosisz o oficjalną pomoc?!

Ja wżyciu bym na takie coś nie wpadł :smiling-face-with-sunglasses:

Jeżeli miałeś gwarancję, to już jej nie masz!!! To nie Odin spowodował problem z funkcjonalnością aplikacji, to twoje działania a dokładniej instalacja TWRP oraz root, które nabiły flagę KNOX!!! :grinning-face-with-one-large-and-one-small-eye:

Napisz do mnie na privie, spróbujemy coś podziałać, lecz nic nie gwarantuję.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
KraZZeman
First Poster
Opcje

A ja nie moge zrozumiec skad taka nienawisc i niechec ze strony oficjalnego wsparcia samsunga dla osob ktore modyfikuja swoje telefony...przeciez to chyba nic zlego ze sa ludzie ktorzy maja pasje do takich rzeczy. A poza tyk bywa czesto tak, ze awarie telefonow wcale nie oznaczaja winy custom rom'u czy custom recovery. Takie modyfikacje daja duzo wiecej mozliwosci niz standardowe rozwiazania, ktore sa celowo ograniczone, po to zeby uzytkownik chcacy miec "ficzery" z nowszych modeli musial kupic nowszy egzemplarz, chociaz ten jego tez moglby obsluzyc dana funkcje. Dla mnie to wasze nastawienie to absurd...

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KraZZeman, modyfikując oprogramowanie telefonu naruszasz zapisy umowy licencyjnej użytkonika końcowego oprogramowania Samsung (EULA). Żeby móc korzystać z telefonu Samsung musisz wyrazić zgodę i zaakceptować postanowienia umowy podczas pierwszego uruchomienia urządzenia.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@KraZZeman chyba sam nie do końca wiesz o czym piszesz i co chcialbyś uzyskać.

Producent telefonu udostępniajać usługę sejfu oraz bezpieczeństwa danych użytkownika, gwarantowaną przez środowisko Knox musi zagwarantować integralność plików i usług systemowych.

Niestety root, czyli dostęp do tych plików powoduje, że dane użytkownika przestają być bezpieczne. Stąd taka polityka.