Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podczas pisania długich Smsów mogę tylko napisać trzy nie przechodzą a MMSY ??

(Temat utworzony: 30-04-2021 11:12 AM)
14610 Wyświetlenia
slawoLord
Voyager
Opcje

Witam mam problem z telefonem A52 i nie wiem co robić gdy chce napisać dłuższego smsa, one nie zamieniają się automatycznie na MMSy max trzy wiadomości . tylko wyskakuje "komunikat osiągnięto maksymalną liczbę znaków ". Zdjęcia i obrazki mogę wysyłać normalnie jako mmsy.  Wcześniej miałem A3 a żona ma A20e i nie miałem z tym problemu można była pisać ile się chciało i zamieniało automatycznie w MMsa. próbowałem różnych rozwiązań ale nic nie pomaga 

87 Odpowiedzi
Matinek
Troubleshooter
Opcje
To samo mam nie przechodzi automatycznie w MMS lipa , ja sie prawie na każdym kroku wkurzam nowym modelem bo widzę ile dobrych funkcji przepadło. Jakieś durne nie wiem do czego potrzebne są wprowadzane a przydatne usuwane. Rozumiem że chcecie coś wprowadzić nowego ale nie likwidujcie dobrych rozwiązań. Zawsze klawiatura samsunga mi pasowała była dobra . A teraz w tym modelu lipa nie przechodzi w mms automatycznie, słownik gorzej działa, gorzej przewiduje słowa gorzej się pisze, dodatkowo nie przewiduje słów w przeglądarce tylko w sms. Ogólnie słabo, a i bym zapomniał w starym telefonie w wiadomościach wystarczyło przesunąć palcem i można było już dzwonić do danej osoby teraz tk zostało zlikwidowane. Nie wiem jak tają drobna rzecz a przydatna można było usunąć. Czy nie mogło to zostać tylko ktoś musiał się tego pozbyć. Dalej pisząc z kim już SMS w starym telefonie od razu na górze miałem opcje zadzwoń do tej osoby z którą piszę. Teraz tego nie ma to już w ogóle utrudnienie jeszcze gorsze niż likwidacja dzwonienia prze przesunięcie palcem po liście osób. Szkoda że jest coraz gorzej zamiast lepiej. Wiele ustawień zamiast 2 czy 3 kliknięć trzeba wykonać 5 czy 8, więc się pytam gdzie tu ułatwienie bo dla mnie to cofanie się w gorsze.
slawoLord
Voyager
Opcje
Masz rację. Ale nikt nie rozumiem logiki samsunga jak coś działało Dorze to zawszę muszą coś zmienić na gorsze nie przeprasza ulepszyć 😁. Przeszedł na aplikacje od google wiadomość bo nawet daje teraz samsung jako aplikacje do pisania domyślną. Tam jest normalnie i wszystko działa 😉
0 Like
Malin
Explorer
Opcje
Witam wszystkim mam problem z apk samsunga do wiadomości, nie zmienia mi sms w mms. Wyskakuje komunikat, że osiągnięto limit znaków. Problem jest od momentu kiedy przeniosłem dane na nowy telefon s 22 ultra 
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam! Proszę ustawić w wiadomościach Tryb automatyczny.
Malin
Explorer
Opcje
Niestety nic to nie zmienia
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A nie jest włączony czat RCS?
0 Like
Malin
Explorer
Opcje
W s22 nie ma ustawień rcs, w s20 miałem ale tu nic. Próbowałem już wsztkiego w ustawieniach
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
W S22 jest Czat RCS jak w większości Samsungów. A z jakiej aplikacji korzystasz do SMS-ów od Samsunga czy Google?
0 Like
Malin
Explorer
Opcje
Aplikacja SamsungaScreenshot_20221216_211913_Messages.jpgScreenshot_20221216_211917_Messages.jpg
0 Like
slawoLord
Voyager
Opcje
Zainstaluj sobie wiadomość od google to już jest standardowa aplikacja w nowych samsungach. Też tak miałem nic nie pomoże będziesz mieć cały czas ograniczoną liczbę znaków max. Trzy smsy i koniec. A jak przyjdziesz na wiadomość od google nie będzie tego problemu i można czat jeszcze uruchomić i nie będzie kuleć jak ten z aplikacja samsunga