Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Po przeniesieniu na kartę SD nie można odtworzyć plików

(Temat utworzony: 12-10-2021 07:14 PM)
1587 Wyświetlenia
Pafa7
First Poster
Opcje
  • Na karcie SD androida było już sporo plików i było okej od miesięcy. Wczoraj przeniosłam kolejne i opróżniĺam pamięć wewn telegonu i było też okej, jeszcze poprawiłam te fotki już po przeniesieniu i zmieniłam im nazwy i było okej. Dziś nie mogę odtworzyć ani tych ani już miesiące temu przeniesionych fot, audio ani video. Pliki są prawidłowo zapisane, tam gdzie je umieściłam w folderach i mają odpowiednią wagę. Nie ma żadnego info o błędzie. Chcąc otworzyć fotkę ekran na androidzie jest szary z białym wykrzyknikiem a chcąc video pojawia się info :" Wystąpił nieznany błąd"

Co robić?

0 Like
12 Odpowiedzi
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Z tego co wnioskuje to jest to błąd związany z kartą SD, która prawdopodobnie ma błedy i już powoli pada, mozesz spróbowac odzyskac zgrywając te pliki z karty np na dysk kompa. Mialem ten sam problem i była to wina karty SD.
Alduinxd
First Poster
Opcje
Problem z plikami po przeniesieniu na kartę SD
image
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Alduinxd  Dzień dobry

Jeżeli tak sie dzieje ze wszystkimi plikami na kartę sd to może być ona uszkodzona. Najlepiej zachować kopię w bieżącej pamięci i włożyć inna kartę próbując przesłać pliki ponownie.

Alduinxd
First Poster
Opcje
Jak przesyłam do folderu który jest w pamięci urządzenia to jest to samo.
0 Like
Alduinxd
First Poster
Opcje
Wie Pan czy dałoby się to jakoś odzyskać?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Alduinxd  Po zrobieniu zdjęcia aparatem również jest niewidoczne w galerii?

Alduinxd
First Poster
Opcje
Po zrobieniu zdjęcia aparatem wszystko jest widoczne normalnie. Może jest to wina karty SD (oficjalnie 128gb) która w rzeczywistości pewnie ma o wiele mniej przestrzeni do zapisywania danych. Przerzuciłem ponad tysiąc zdjęć z pamięci wewnętrznej na kartę sim, połowa z nich znikła a druga wygląda tak jak na zrzucie ekranu który wstawiłem.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Alduinxd Jeżeli tak się dzieje po przesłaniu na kartę SD plików to prawdopodobnie karta jest uszkodzona dobrze by było wsadzić nową kartę i zobaczyć czy po przesłaniu plików również będzie ten problem

Alduinxd
First Poster
Opcje
Już nie patrząc na kartę czy da się jakoś odzyskać te pliki uszkodzone?
0 Like