Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Picture in picture (PIP) po aktualizacji

(Temat utworzony: 26-12-2021 11:39 PM)
791 Wyświetlenia
Peve77
First Poster
Opcje
Cześć. Po aktualizacji androida do kolejnej, 12 już wersji, niestety nie działa, że po dwukliku na aplikacji w trybie picture in picture aplikacja wraca na pełny ekran, lub jak kto woli nie maksymalizuje się. Teraz aplikacja co jedynie zwiększa swój rozmiar w trybie PIP. Uważam że to spory błąd, a poprzednie działanie było zdecydowanie lepsze. Jeśli byłaby możliwość zmiany by było jak przed aktualizacją to bardzo bym prosił o wskazówki. Pozdrawiam 🙂
0 Like
14 Odpowiedzi
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
A spróbuj bardzo szybko nacisnąć w mały ekran 2x??
0 Like
Peve77
First Poster
Opcje
No nie działa, wlasnie dlatego piszę że dwuklik nie działa, jedynie powiększa to okienko.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Peve77  Cześć

Sprawdź proszę czy każda z aplikacja została zainstalowana do najnowszej wersji.

Peve77
First Poster
Opcje
@PrzemekM
Cześć, aplikacje są w najnowszej wersji. Głównie chodzi mi o mapy google żeby podwójne kliknięcie tego małego okienka przywracało aplikację na cały ekran, a nie tylko powiększało go. Dodam że w ustawieniach PIP również wszystkie aplikacje mam zaznaczone. Znalazłem zagraniczny post z opisanym tym samym problemem, ale tam też nie została znaleziona odpowiedź. Podejrzewam, że wraz z aktualizacją została zmieniona funkcja podwójnego kliknięcia tego okienka.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Peve77  Proszę jeszcze wykonać zabieg "Repair Apps"

Proszę wyłączyć urządzenie i następnie proszę wyłączone urządzenie podłączyć do komputera z użyciem kabla USB i kolejno aby włączyć telefon należy przytrzymać klawisz zasilania i zgłaśniania ( zwiększania głośności), gdy pojawi się Logo Samsung - zwalniamy klawisze. Gdy pojawi się tryb Android Recovery wybieramy kolejno: Wipe cache partition -> Yes -> Repair apps.

MariuszF
Pathfinder
Opcje

Żeby wykluczyć błąd w oprogramowaniu telefonu,  wykonaj reset do ustawień fabrycznych, tworząc uprzednio kopię zapasową aplikacją Smart Switch celem zabezpieczenia danych przed utratą. Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Reset do ustawień fabrycznych.

Usunie to pozostałości  starego systemu i zniweluje problemy.

Members_misARJi
First Poster
Opcje

Hej mam ten sam problem. Walczę z tym już od miesiąca. Whipe chache nie działa, reset do ustawień fabrycznych również nic nie daje. Udało się jakoś rozwiązać ten problem ?

0 Like
Peve77
First Poster
Opcje
Nie udało się, z tego co zdążyłem zaobserwować nie jest to wina Samsunga, tylko zwyczajnie Androida 12. Tak to zostało zmienione i na chwilę obecną nie znalazłem opcji żeby wrócić do poprzedniej funkcjonalności. Experci wyżej są tylko z nazwy... 😂
0 Like
Grzybex
Explorer
Opcje
Witam jako że lubię i mam czas na długie słuchanie muzyki używam funkcji okienka youtube od chyba ui 6 android 14 po kliknięciu przycisku /przesunięciu gestami przycisku home okienka się zamykają wiem że działało to przez jakiś czas ciągle przydawało się bo nie trzeba za każdym razem przy wyjściu z aplikacji klikać w okienko i wznawiać muzykę 
Poradzi ktoś coś może jest jakaś ukryta opcja żeby było jak wcześniej? To był okres chyba wchodzenia androida 14 bety w PL
Załączam obraz jak to wygląda po kliknięciu przycisku home teraz 

image